Категорія
Новини
Дата

Обмеження електроспоживання. «Укренерго» сподівається відновити зруйновані мережі за кілька днів

«Укренерго» знадобиться додаткове обмеження електроспоживання на кілька днів, щоб відновити пошкоджені через російські обстріли електромережі. Про це сказав голова правління компанії Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За його словами, це будуть контрольовані тимчасові обмеження, які триватимуть по кілька годин. Це дасть змогу зберегти баланс в енергосистемі та пришвидшити відновлення електромереж, додав Кудрицький.
  • «Під ракетну атаку ворога потрапила безпрецедентна кількість енергетичних об’єктів у багатьох регіонах України. Але наша енергосистема вкотре продемонструвала свою стійкість», – наголосив він.
  • Також в «Укренерго» закликали споживачів «розумно та ощадливо» ставитися до електроспоживання в ці дні, щоб дати енергетикам час відновити електромережі.
  • Водночас компанія ДТЕК оприлюднила оновлені детальні графіки обмеження подачі електроенергії у Києві у разі дефіциту потужності. Доповнені графіки погодинних відімкнень світла сформовані станом на 10:30 ранку 11 жовтня.
  • «У поточній складній ситуації для вашого комфорту ми розділили всі адреси міста на 3 черги і будемо обмежувати постачання світла почергово. Ми публікуємо графіки, аби ви могли заздалегідь спланувати використання електроприладів», – заявили в ДТЕК.
  • Йдеться про такі черги: 1-ша черга – з 8:00 до 12:00 та з 20:00 до 24:00; 2-га черга – з 12:00 до 16:00; 3-тя черга – з 16:00 до 20:00.
  • Станом на ранок цей графік ще не був застосований. «Графік буде застосований тільки у разі, якщо у державної енергокомпанії НЕК «Укренерго» виникне потреба збалансувати енергосистему», – пояснили в компанії.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема, Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

Україна з 11 жовтня припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів, повідомив напередодні міністр енергетики Герман Галущенко.

«Укренерго» вчора ввечері відновило енергопостачання у більшості регіонів, де воно зникло через масштабний ракетний обстріл енергетичної інфраструктури магістральних мереж.

Сьогодні окупанти завдали нових ударів по енергетичній інфраструктурі. Зокрема, двічі обстріляли Ладижинську ТЕС та обʼєкти енергетичної інфраструктури у Львові.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні