Категорія
Новини
Дата

Обмеження електроспоживання. «Укренерго» сподівається відновити зруйновані мережі за кілька днів

1 хв читання

«Укренерго» знадобиться додаткове обмеження електроспоживання на кілька днів, щоб відновити пошкоджені через російські обстріли електромережі. Про це сказав голова правління компанії Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Ключові факти

  • За його словами, це будуть контрольовані тимчасові обмеження, які триватимуть по кілька годин. Це дасть змогу зберегти баланс в енергосистемі та пришвидшити відновлення електромереж, додав Кудрицький.
  • «Під ракетну атаку ворога потрапила безпрецедентна кількість енергетичних об’єктів у багатьох регіонах України. Але наша енергосистема вкотре продемонструвала свою стійкість», – наголосив він.
  • Також в «Укренерго» закликали споживачів «розумно та ощадливо» ставитися до електроспоживання в ці дні, щоб дати енергетикам час відновити електромережі.
  • Водночас компанія ДТЕК оприлюднила оновлені детальні графіки обмеження подачі електроенергії у Києві у разі дефіциту потужності. Доповнені графіки погодинних відімкнень світла сформовані станом на 10:30 ранку 11 жовтня.
  • «У поточній складній ситуації для вашого комфорту ми розділили всі адреси міста на 3 черги і будемо обмежувати постачання світла почергово. Ми публікуємо графіки, аби ви могли заздалегідь спланувати використання електроприладів», – заявили в ДТЕК.
  • Йдеться про такі черги: 1-ша черга – з 8:00 до 12:00 та з 20:00 до 24:00; 2-га черга – з 12:00 до 16:00; 3-тя черга – з 16:00 до 20:00.
  • Станом на ранок цей графік ще не був застосований. «Графік буде застосований тільки у разі, якщо у державної енергокомпанії НЕК «Укренерго» виникне потреба збалансувати енергосистему», – пояснили в компанії.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема, Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

Україна з 11 жовтня припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів, повідомив напередодні міністр енергетики Герман Галущенко.

«Укренерго» вчора ввечері відновило енергопостачання у більшості регіонів, де воно зникло через масштабний ракетний обстріл енергетичної інфраструктури магістральних мереж.

Сьогодні окупанти завдали нових ударів по енергетичній інфраструктурі. Зокрема, двічі обстріляли Ладижинську ТЕС та обʼєкти енергетичної інфраструктури у Львові.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні