Категорія
Новини
Дата

Обсяги експорту агропродукції у квітні зросли у 2,9 раза проти березня. Залізничні перевезення виросли на 238%

Обсяги експорту української аграрної продукції у квітні 2022 року збільшилися у 2,9 раза у порівнянні з березнем цього року. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної продукції та продовольства України в Facebook.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Обсяги експорту залізничним транспортом зросли на 238%. Протягом березня і по 9 травня включно залізницею було перевезено 61% від загального обсягу реального експорту зерна, шротів і рослинних олій, тоді як морським транспортом – 29%», — йдеться в повідомленні.
  • За окремими видами товарів з 1 березня по 9 травня 2022 року з України було експортовано: 51 100 т пшениці, 20 900 т ячменю, 1 млн т кукурудзи, 114 900 т соєвих бобів, 174 300 т насіння соняшнику, 31 600 т соєвої олії, 197 500 т соняшникової олії, 100 400 т шротів.

Контекст

Раніше повідомлялося, що Україна не може вивезти близько 90 млн т виробленої аграрної продукції, через те що Росія заблокувала українські порти. Майже 70 суден заблоковані в морських портах України, шість суден під іноземними прапорами заблоковані в Маріупольському морському порту. Україна не контролює чотири порти: Маріупольський, Бердянський, Скадовський та Херсонський. Ці порти сумарно забезпечували 7,5% усієї перевалки.

ООН попереджає про глобальну продовольчу кризу.

Велика Британія вже оголосила про скасування мит на всі товари з України. Європейська комісія також запропонувала призупинити на рік дію всіх імпортних мит на весь український експорт до ЄС.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні