Обвал Дегтярівського мосту. У департаменті КМДА, «Київавтодорі» та підрядників проходять обшуки /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Обвал Дегтярівського мосту. У департаменті КМДА, «Київавтодорі» та підрядників проходять обшуки

Getty Images

У четвер, 5 жовтня, проводяться одночасні обшуки за вісьмома адресами у справі обвалу Дегтярівського мосту у Києві, а саме за місцем розташування Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, комунальної корпорації «Київавтодор» і підрядних організацій, повідомляє Київська міська прокуратура.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Слідчі дії проводяться прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП в м. Києві та співробітниками ДСР НП України.
  • Київська міська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом привласнення бюджетних коштів службовими особами департаменту КМДА, КК «Київавтодор» та низкою суб’єктів господарювання під час реконструкції шляхопроводу по вул. Дегтярівській та вул. Довженка (ст. 191 КК України).
Обвал Дегтярівського мосту. У департаменті КМДА, «Київавтодорі» та підрядників проходять обшуки /Фото 1

Фото: Київська міська прокуратура

Обвал Дегтярівського мосту. У департаменті КМДА, «Київавтодорі» та підрядників проходять обшуки /Фото 2

Фото: Київська міська прокуратура

Обвал Дегтярівського мосту. У департаменті КМДА, «Київавтодорі» та підрядників проходять обшуки /Фото 3

Фото: Київська міська прокуратура

Обвал Дегтярівського мосту. У департаменті КМДА, «Київавтодорі» та підрядників проходять обшуки /Фото 4

Фото: Київська міська прокуратура

Обвал Дегтярівського мосту. У департаменті КМДА, «Київавтодорі» та підрядників проходять обшуки /Фото 5

Фото: Київська міська прокуратура

Обвал Дегтярівського мосту. У департаменті КМДА, «Київавтодорі» та підрядників проходять обшуки /Фото 6

Фото: Київська міська прокуратура

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

27 квітня КМДА оголосила тендер на реконструкцію мосту очікуваною вартістю 935 млн грн, ще 3,3 млн грн – вартість нагляду за реконструкцією. 19 травня тендер виграла одеська компанія «Росдорстрой», запропонувавши за свої послуги 920 млн грн.

Роботи з реконструкції мосту стартували в червні. Оновлена розв’язка, згідно з планами міської влади, мала запрацювати вже до кінця осені. Через необхідність усунення недоліків термін введення в експлуатацію розв’язки збільшиться, повідомили у «Росдорстрой» (RDS) після інциденту. 

У межах запланованої реконструкції споруду мали повністю замінити. Ширина мосту повинна була збільшитися з 28 м до 40 м, мали зʼявитися велодоріжки й тротуари. 

«Росдорстрой» – частина будівельної групи RDS (до 2020 року – «Росдорстрой»). До великої війни компанія була серед ключових підрядників президентської програми «Велике будівництво» (упродовж 2020-го і 2021-го вона виграла тендери на майже 15 млрд грн) та у 2021 році змогла потрапити до рейтингу 100 найбільших компаній від Forbes.

Власником компанії є австрійська фірма «Юттема АУ ГмбХ», що належить депутату Одеської облради та члену фракції мера Одеси Геннадія Труханова «Довіряй справам» Юрію Шумахеру й одеському бізнесмену Євгену Коновалову, свідчать дані Опендатабот. Сайт «Наші гроші» повʼязує RDS із очільником Одеси. Компанія публічно заперечує звʼязки з одеським мером. 

30 вересня на об’єкті будівництва шляхопроводу по вул. Дегтярівській та вул. Довженка стався обвал мостових балок і їхнє падіння на проїжджу частину. За фактом обвалу конструкцій розпочато кримінальне провадження за ст. 272 КК України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні