Будівництво вітроелектростанції /пресслужба ДТЕК
Категорія
Новини
Дата

ОККО та МХП планують побудувати 210 МВт вітряків до 2025 року – Нацкомісія

1 хв читання

Реалізація проєкту ВЕС дозволить ОККО увійти в трійку лідерів української вітрової енергетики, якщо рахувати тільки станції на підконтрольній території України. Фото пресслужба ДТЕК

До 2025-го найбільша паливна компанія України ОККО Віталія Антонова планує побудувати вітропарк потужністю 150 МВт, а виробник курятини МХП Юрія Косюка – потужністю 60 МВт, йдеться в тексті Forbes.

Ключові факти

  • Агрохолдинг МХП планує до кінця 2025-го побудувати вітроелектростанцію потужністю 60 МВт, повідомив Нацрегулятор у відповідь на запит Forbes.
  • ОККО протягом 2024–2025 років планує побудувати вітроелектростанцію потужністю 150 МВт у Волинській області.
  • На форумі Forbes – «Енергія бізнесу» керівник ОККО Василь Даниляк розповів, що компанія придбала проєкт energy storage потужністю 20 МВт.
  • ОККО шукає можливості придбати сонячні електростанції. «Якщо матимемо пропозицію придбати станції на 100 МВт, то купимо на 100 МВт, якщо зможемо знайти на 150 МВт, то теж добре», – сказав Даниляк.
  • Реалізація проєкту дозволить ОККО увійти в трійку лідерів української вітрової енергетики, якщо рахувати тільки станції на підконтрольній території України

Контекст

В Україні до початку повномаштабної війни було побудовано 1683 МВт вітрових електростанцій. Найбільшу частку на ринку займала компанія ДТЕК ВДЕ – близько 30%.

Через російську навалу в окупації опинилися майже 80% вітрогенеруючих потужностей. Попри це 2023 рік – третій в історії України за обсягом збудованих вітряків – 230 МВт. Більше було лише у 2019-му (637 МВт) та у 2021-му (358,9 МВт). Нові вітропарки будували три енергокомпанії: ДТЕК ВДЕ, Elementum Energy, Еко-Оптіма.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні