Олена Зеленська увійшла до списку найвпливовіших жінок світу 2023 року за версією FT
Категорія
Новини
Дата

Олена Зеленська увійшла до списку найвпливовіших жінок світу 2023 року за версією FT

Видання Financial Times опублікувало список із 25 найвпливовійших жінок світу в 2023 році. До нього потрапила перша леді України Олена Зеленська. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зеленська увійшла до списку в категорію «Герої». Характеристику першій леді України надала прем’єрка Естонії Кая Каллас. «Що мене найбільше захоплює в Олені Зеленській, то це її чесність», – написала вона.
  • За словами Каллас, Зеленська, як і її чоловік, стала «світовим символом стійкості».
  • Зазначається, що роль Зеленської у вирішенні проблем психічного здоровʼя українців під час війни має життєво важливе значення. Також Каллас відзначила роботу першої леді у висвітленні проблеми депортації українських дітей Росією.

Контекст

Список FT створювався протягом кількох місяців при консультаціях із сотнями журналістів FT, читачами та лідерами галузей. 

Він поділений на три категорії – творці, лідери та герої. До «Творців» увійшли акторка Марго Роббі, яка зіграла головну роль у стрічці «Барбі», співачка Бейонсе та інші.

У категорії «Лідери» видання відзначило очільницю Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, також серед інших туди увійшла технічний директор ШІ-стартапу OpenAI Міра Мураті. До «Героїв», окрім Зеленської, також віднесли іранську правозахисниці Наргес Мохаммаді та інших.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні