Категорія
Новини
Дата

ОПЕК заборонила журналістам Reuters, Bloomberg і WSJ бути присутніми на зустрічі у Відні

ОПЕК заборонила кільком медіа, зокрема Reuters і Bloomberg, бути присутніми на своїй зустрічі у Відні у ці вихідні, що, за словами офіційних осіб, було ініційовано Саудівською Аравією, пише Financial Times, яке отримало запрошення, як і низка спеціалізованих галузевих видань.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами джерел, журналістам Reuters, Bloomberg News та The Wall Street Journal було відмовлено у запрошенні до штаб-квартири ОПЕК у Відні. 
  • ОПЕК має намір зустрітися з Росією у неділю, 4 червня, щоб узгодити політику видобутку нафти на другу половину року.
  • Заборона ЗМІ є незвичайною для ОПЕК, оскільки заголовки з її зустрічей можуть вплинути на ціни на нафту та фінансові ринки по всьому світу, особливо у той час, коли світова економіка бореться з інфляцією.
  • Жодних причин для виключення медіагруп не було зазначено, але джерела, знайомі з цим рішенням, кажуть, що його було ініційовано міністром енергетики Саудівської Аравії принцом Абдель Азізом бін Салманом – зведеним братом спадкоємного принца Мухаммеда бін Салмана, який опинився під чималим тиском з метою підвищення цін на нафту.
  • Очікується, що ЗМІ, яким заборонено брати участь у заході, відрядять репортерів до Відня, навіть якщо вони не мають доступу до секретаріату ОПЕК.

Контекст

Принц Абдулазіз очолив ОПЕК і ширшу групу ОПЕК+, до якої входить Росія, у серії скорочень видобутку з жовтня, кинувши виклик Білому дому, намагаючись підвищити ціни на нафту під час енергетичної кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням РФ до України.

Новинники, такі як Reuters, Bloomberg і The Wall Street Journal, змагаються з Financial Times та іншими виданнями. Часто вони повідомляють про результати зустрічей до того, як вони повністю завершаться, що призводить до коливань цін на нафту залежно від результату. 

ОПЕК та її союзники у квітні оголосили про несподіване скорочення видобутку без скликання зустрічі, збільшивши обсяг скорочення видобутку, погоджений на їхній останній зустрічі у жовтні.

Але ці зусилля лише підтримали ціни, а не підвищили їх. Нафта марки Brent торгується приблизно по $73 за барель.

Багато аналітиків у галузі енергетики вважають, що це посилило тиск на принца Абдулазіза, який в останні тижні зробив низку коментарів, спрямованих проти всіх – від трейдерів до Міжнародного енергетичного агентства, яке фінансується ОЕСР.

Саудівській Аравії потрібна більш висока ціна на нафту для фінансування амбітної програми соціально-економічних реформ наслідного принца Мухаммеда, включаючи низку «гігапроєктів», таких як створення гіперсучасного міста Неом на Червоному морі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні