Категорія
Новини
Дата

Saudi Aramco у травні не скорочуватиме поставки нафти в Азію, попри обмеження ОПЕК+

Саудівська Аравія поставить у травні повний обсяг нафти покупцям у Північній Азії, попри обіцянку в межах ОПЕК+ скоротити видобуток на 500 000 барелів на добу, пише Reuters. Постачання нафти забезпечить державна компанія Saudi Aramco.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На рішення саудитів очікували інвестори, щоб оцінити, чи не скоротяться поставки до Азії після рішення ОПЕК+.
  • Гравці ринку хочуть розуміти, чи вплине оголошене скорочення на пропозицію нафти, чи воно є лише інструментом підвищення ціни, повідомив співрозмовник агентства на азійському НПЗ.
  • Через відновлення попиту в Китаї очікується скорочення пропозиції на світовому ринку у другій половині цього року. Деякі інвестори прогнозують, що це підштовхне ціни до рівня $100 за барель.
  • Національна нафтова компанія Абу-Дабі, що належить Об’єднаним Арабським Еміратам, також повідомила своїх клієнтів, що поставить нафту в червні в повному обсязі. Раніше ОАЕ зобов’язалися зменшити видобуток на 144 000 барелів на добу.

Контекст

На початку квітня країни ОПЕК+ сколихнули ринки, оголосивши про скорочення видобутку на 1,16 млн барелів на день на термін з початку травня і до кінця поточного року.

Країни ухвалили таке рішення на додачу до скорочення, про яке країни ОПЕК+ домовились у жовтні 2022-го (на 2 млн барелів на добу).

«Цей крок, як і жовтневе скорочення, можна розглядати як ще один чіткий сигнал про те, що Саудівська Аравія та її партнери прагнутимуть скоротити подальші розпродажі», – сказала в коментарі Reuters аналітик канадського банку RBC Capital markets Хеліма Крофт. 

За її словами, це рішення не сподобається Білому дому США. Високі ціни на нафту можуть призвести до інфляції, це ускладнить завдання зі стримування цінового тиску, яке стоїть перед ФРС та іншими центральними банками, зазначає агентство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні