Категорія
Новини
Дата

OpenAI подвоїла річний дохід до $3,4 млрд – The Information

1 хв читання

Річний дохід OpenAI зріс більш ніж удвічі, до $3,4 млрд, протягом останніх шести місяців, повідомив співробітникам компанії генеральний директор Сем Альтман, пише The Information із посиланням на джерело. Річний дохід творця ChatGPT наприкінці 2023 року становив $1,6 млрд.

OpenAI стала рушійною силою розвитку ШІ завдяки успіху ChatGPT. 

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На загальних зборах у середу Альтман заявив, що переважна частина цього доходу – близько $3,2 млрд – надходить від продуктів та послуг OpenAI, повідомило джерело. 
  • За словами Альтмана, OpenAI також збирається заробити близько $200 млн, пропонуючи доступ до своїх моделей штучного інтелекту через Microsoft Azure.
  • Влітку 2023 року дохід компанії сягнув $1 млрд, а наприкінці року склав $1,6 млрд.

Контекст

В останні місяці OpenAI працює над збільшенням доходів своїх продуктів штучного інтелекту, продаючи послуги корпоративним клієнтам. Наприкінці травня компанія підписала контракт із найбільшим корпоративним клієнтом – міжнародною консалтинговою компанією PwC. Також фірма стала першим партнером OpenAI з продажу корпоративних пропозицій ШІ-стартапа іншим підприємствам.

Нещодавно OpenAI почала навчання більш потужної моделі штучного інтелекту, яка могла б допомогти їй випереджати зростаючу кількість конкурентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні