Категорія
Новини
Дата

OpenAI використовуватиме для навчання ШІ контент The Atlantic та Vox Media

1 хв читання

OpenAI, очолювана Семом Альтманом, підписала партнерські угоди щодо контенту та продуктів з The Atlantic та Vox Media, пише Reuters. Це допоможе стартапу розвивати та навчати свої ШІ-моделі.

Угоди з The Atlantic і Vox Media послідували за підписанням аналогічних угод декількома медіакомпаніями, надаючи OpenAI доступ до їх контенту новин та архівів для навчання своїх великих мовних моделей.

Ключові факти

  • Vox Media, власник видань The Verge та Vulture, заявив, що OpenAI допоможе компанії розробляти продукти для своїх споживачів та рекламних партнерів.
  • OpenAI отримає доступ до архівів Vox Media, щоб допомогти вдосконалити свої технології та результати вірусного чат-бота ChatGPT, йдеться у заяві медіакомпанії
  • Окремо The Atlantic також оголосила про аналогічну угоду, яка надає OpenAI доступ до контенту видавця.
  • The Atlantic заявила, що створює «експериментальний мікросайт під назвою Atlantic Labs», який також пілотуватиме технологію OpenAI, допомагаючи медіа-компанії досліджувати, як ШІ може стимулювати розробку нових продуктів та функцій.

Контекст

Такі партнерства мають вирішальне значення для навчання моделей штучного інтелекту, також вони можуть бути прибутковими для видавців новин. У травні OpenAI підписала угоду з медіаконгломератом News Corp, власником Wall Street Journal. А перед цим OpenAI також уклала угоду про використання контенту з платформою соціальних мереж Reddit.

Протягом багатьох років компанії, які займаються штучним інтелектом, використовували дані, отримані з Інтернету, для навчання свого програмного забезпечення, але з удосконаленням систем ця практика стала більш суперечливою. Вже зараз тривають судові розгляди проти компаній, які займаються штучним інтелектом, як мінімум у 20 справах, у тому числі з боку медіа, письменників та художників.

Нещодавно, після презентації ChatGPT-4o, акторка Скарлетт Йоханссон звинуватила OpenAI у тому, що стартап використав голос схожий на її власний для свого нового чат-бота, незважаючи на те, що вона відхилила пропозицію компанії про озвучування. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні