Категорія
Новини
Дата

Міжнародна консалтингова компанія PwC стала найбільшим клієнтом і першим реселером OpenAI

1 хв читання

OpenAI підписала контракт із найбільшим корпоративним клієнтом – міжнародною консалтинговою компанією PwC, пише TechCrunch. Також фірма стане першим партнером OpenAI з продажу корпоративних пропозицій ШІ-стартапа іншим підприємствам.

Угоді з OpenAI передували раніше оголошені плани PwC інвестувати $1 млрд у технології генеративного штучного інтелекту.

Ключові факти

  • Компанія надасть доступ до ChatGPT Enterprise своїм 75 000 співробітникам у США та 26 000 – у Великій Британії.
  • «Ми беремо активну участь у genAI, обслуговуючи понад 95% клієнтів-консультантів у Великій Британії та США, а також обговорюємо використання та наслідки ШІ з багатьма нашими клієнтами-аудиторами», – повідомили Reuters в PwC.
  • Компанія не розкрила фінансових умов угоди або подробиць своїх планів щодо перепродажу ШІ-продукту.
  • PwC заявила, що розробляє спеціальні GPT, щоб допомогти своїм співробітникам виконувати такі завдання, як перевірка податкових декларацій, а також створення інформаційних панелей та звітів.

Контекст

ChatGPT, що започаткував бум генеративного ШІ наприкінці 2022 року, може імітувати людську мову й виконувати різні завдання.

OpenAI випустила рік тому своє останнє велике оновлення ChatGPT. GPT-4 був заявлений як набагато швидший і точніший у своїх відповідях, ніж його попередня модель GPT-3. У липні 2023-го компанія зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали всі клієнти, які платять за ChatGPT API.

Пізніше в 2023 році OpenAI випустила GPT-4 Turbo в рамках спроби вирішити проблему, коли модель іноді відмовлялася відповідати на запити.

У травні 2024-го OpenAI представила свій новий ChatGPT 4o, рекламуючи серед іншого його здатність вести розмови в голосових чатах. Запуск ChatGPT-4o призвів до найбільшого в історії OpenAI стрибка доходів на мобільних пристроях попри те, що оновлена ШІ-модель знаходиться у вільному доступі в Інтернеті. Мобільний застосунок ChatGPT заробив $4,2 млн за тиждень.

28 травня стало відомо, що OpenAI розпочала навчання своєї наступної моделі штучного інтелекту та сформувала комітет з безпеки та захисту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні