Категорія
Новини
Дата

OpenAI використовуватиме для навчання ШІ контент Wall Street Journal, Times та інших медіа з News Corp

1 хв читання

Компанія OpenAI під керівництвом Сема Альтмана підписала угоду, яка надасть їй доступ до контенту найбільших видань, що належать медіаконгломерату News Corp, пише Reuters. OpenAI не розкрила фінансових деталей угоди, але видання WSJ повідомило, що сума угоди становитиме понад $250 млн протягом 5 років.

Такі партнерства мають вирішальне значення для навчання моделей штучного інтелекту та можуть бути прибутковими для медіа. Минулого тижня OpenAI також уклала угоду про використання контенту з платформою соціальних мереж Reddit.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Доступ до масивів даних може допомогти покращити контент, який створюється чат-ботом ChatGPT від OpenAI, який може генерувати відповіді на підказки та створювати вижимки довгого тексту.
  • Угода також включає гарантію того, що контент не стане доступним у ChatGPT відразу після його публікації на одному з сайтів новин, йдеться у повідомленні WSJ.
  • Угода надасть OpenAI доступ до поточного та архівного контенту з кількох видань News Corp, включаючи Wall Street Journal, MarketWatch, The Times та інші.
  • Акції News Corp зросли приблизно на 4%.

Контекст

У грудні 2023 року повідомлялося, що доходи OpenAI перевищили $2 млрд у річному обчисленні. Шалений успіх її флагманського продукту ChatGPT виводить компанію в число найбільш швидкозростаючих технологічних компаній в історії.

Компанія OpenAI 14 травня запустила оновлену версію своєї ШІ-моделі GPT-4 – GPT-4o. Оновлена модель набагато швидша і покращує можливості роботи з текстом, зображеннями і звуком.

В рамках нової моделі в голосовому режимі ChatGPT зʼявляться нові функції. Додаток зможе виступати в ролі ШІ-подібного голосового помічника, відповідаючи в режимі реального часу та спостерігаючи за навколишнім світом. Поточний голосовий режим більш обмежений: він відповідає на одне запрошення за один раз і працює тільки з тим, що чує.

Незабаром після презентації ChatGPT-4o акторка Скарлетт Йоханссон заявила, що OpenAI використала голос схожий на її власний для свого нового чат-бота, незважаючи на те, що вона відхилила пропозицію компанії про озвучування. OpenAI оголосила, що більше не використовуватиме голос під назвою Sky.

Протягом багатьох років компанії, які займаються штучним інтелектом, використовували дані, отримані з Інтернету, для навчання свого програмного забезпечення, але з удосконаленням систем ця практика стала більш суперечливою. Вже зараз тривають судові розгляди проти компаній, які займаються штучним інтелектом, як мінімум у 20 справах, у тому числі з боку медіаписьменників та художників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні