Категорія
Новини
Дата

Reddit домовилась з OpenAI про використання даних платформи для навчання ШІ-моделей

1 хв читання

Компанія OpenAI уклала угоду щодо перенесення контенту Reddit у популярний чат-бот ChatGPT, пише Reuters. Після новини акції платформи соціальних мереж зросли на 12%.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В рамках угоди OpenAI отримає доступ до програмного інтерфейсу додатків або API Reddit Data, «що надає у реальному часі структурований та унікальний контент із Reddit», згідно з повідомленням.
  • Reddit почне пропонувати користувачам та модераторам певні функції штучного інтелекту на базі OpenAI, компанія також стане рекламним партнером Reddit. 
  • Google оголосила про аналогічне партнерство з Reddit у лютому, що дозволить компанії навчати свої моделі штучного інтелекту, такі як Gemini, на контенті Reddit через доступ до API платформи.

Контекст

Reddit, заснований у 2005 році, у четвертому кварталі мав у середньому 73,1 млн активних унікальних відвідувачів на день. Компанія повідомила про чисті збитки у розмірі $91 млн при виручці в $804 млн у 2023 році порівняно з чистими збитками у розмірі близько $159 млн при виручці в $667 млн роком раніше.

Найбільшим акціонером Reddit є Advance Magazine Publishers Inc., частина видавничої імперії родини Ньюхаус, що володіє Conde Nast, яка купила Reddit у 2006 році та виокремила його у 2011 році.

Інвестори розглядають продаж своїх даних для навчання моделей штучного інтелекту як ключове джерело доходу, крім рекламного бізнесу Reddit.

У березні мережа Reddit оцінила своє первинне публічне розміщення на верхній межі цільового діапазону від $31 до $34 за акцію, залучивши $748 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні