Категорія
Новини
Дата

Оператор ГТС шукає постачальників мобільних газотурбінних електростанцій

1 хв читання

Компанія «Оператор ГТС України» оголосила ринкові консультації для постачальників мобільних газотурбінних електростанцій. Про це йдеться у повідомленні пресслужби ОГТСУ.

Деталі

  • Цього тижня в ОГТСУ пройдуть попередні ринкові консультації із постачальниками, які здатні поставити в Україну «Комплект мобільної газотурбінної електростанції».
  • Під час ринкових консультацій фахівці ОГТСУ обговорять з потенційними партнерами можливості виробництва, подальшої співпраці, уточнення процесу закупівлі та перегляду умов типового договору, йдеться у повідомленні.

Контекст

У січні цього року теплопостачальне підприємство м. Старокостянтинів Хмельницької області приєднало до мереж когенераційну установку, що була придбана коштом USAID Ukraine. Установка потужністю 1067 кВ обладнана газопоршневим двигуном і генерує одночасно теплову й електричну енергію для забезпечення потреб міських котелень в електропостачанні.

У 2023 році теплопостачальне підприємство Старокостянтинова власним коштом придбало КГУ потужністю 500 кВ, що дало змогу закрити одну третину потреб підприємства з енергозабезпечення критичної інфраструктури міста. 

USAID закуповує 91 когенераційну установку для 32 міст України та двох університетів. Це обладнання загальною потужністю 56,5 МВт, інтегроване в системи централізованого теплопостачання, забезпечуватиме живлення місцевої критичної інфраструктури, зокрема котелень, теплових пунктів, насосних станцій систем водопостачання та водовідведення, а також стабільне теплопостачання до понад 1 млн мешканців і близько 1000 соціальних об’єктів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні