Категорія
Новини
Дата

На Хмельниччині встановили міні-ТЕС коштом USAID. Загалом планують закупити 91 установку (фото)

Теплопостачальне підприємство м. Старокостянтинів Хмельницької області приєднало до мереж когенераційну установку, що була придбана коштом USAID Ukraine. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінінфраструктури.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Установка потужністю 1067 кВ обладнана газопоршневим двигуном і генерує одночасно теплову й електричну енергію для забезпечення потреб міських котелень в електропостачанні.
  • Так відбувається безперебійне постачання тепла об’єктам критичної та соціальної інфраструктури, а також мешканцям багатоквартирних будинків, йдеться у повідомленні.
  • Це вже друга установка в цьому місті, зазначила пресслужба USAID. Минулого року теплопостачальне підприємство Старокостянтинова власним коштом придбало КГУ потужністю 500 кВ, що дало змогу закрити одну третину потреб підприємства з енергозабезпечення критичної інфраструктури міста. 
  • Завдяки двом КГУ безперебійне теплопостачання незалежно від можливих відключень електрики отримають кілька лікувальних закладів, вісім шкіл, девʼять дитячих садочків, два гуртожитки та 16 500 осіб, які проживають у 150 багатоквартирних будинках.
На Хмельниччині встановили міні-ТЕС коштом USAID. Загалом планують закупити 91 установку (фото) /Фото 1

Когенераційна установка. Фото: Мінінфраструктури

Контекст

USAID через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) допомагає Україні розгорнути мережу когенераційних установок і тим самим зміцнити енергетичну безпеку країни в умовах війни. 

USAID закуповує 91 когенераційну установку для 32 міст України та двох університетів. Це обладнання загальною потужністю 56,5 МВт, інтегроване в системи централізованого теплопостачання, забезпечуватиме живлення місцевої критичної інфраструктури, зокрема котелень, теплових пунктів, насосних станцій систем водопостачання та водовідведення, а також стабільне теплопостачання до понад 1 млн мешканців і близько 1000 соціальних об’єктів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні