Категорія
Новини
Дата

Дефіцит зменшився через потепління, але досі суттєвий. «Укренерго» попередило про можливі відключення ввечері

1 хв читання

Завдяки потеплінню та сонячній погоді дефіцит в енергосистемі України дещо зменшився, але у вечірні та нічні години нестача електроенергії є суттєвою, повідомляє пресслужба «Укренерго». Через це з 18:00 до 24:00 в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів діють графіки погодинних відключень.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання, які диспетчерський центр «Укренерго» вже довів до кожного обленерго.
  • Інформацію про відключення в кожному регіоні можна дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.
  • Сьогодні вночі, з 00:00 до 07:00, застосовувалась аварійна допомога з країн Європи.
  • Протягом доби заплановано імпорт елеткроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 19 499 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1415 МВт. 

Контекст

Росія в ніч на 8 травня здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України, були атаковані обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. 

Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; чотири крилаті ракети «Калібр»; дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «Шахедів».

10 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, і закликав до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні