Категорія
Новини
Дата

Оператор токійського метрополітену залучив $2,3 млрд під час найбільшого IPO в Японії за шість років

1 хв читання

Токійський метрополітен /Getty Images

Токійський метрополітен Фото Getty Images

Оператор токійського метрополітену Tokyo Metro залучив 348,6 млрд єн, або близько $2,3 млрд, під час найбільшого за шість років IPO на японському ринку, пише Bloomberg. Підписка на IPO була перевищена у понад 15 разів, зазначило Reuters.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Деталі

  • Tokyo Metro встановило ціну IPO за верхньою межею цінового діапазону – 1200 єн за акцію (близько $8). 
  • 232,4 млн акцій продано японським інвесторам, 58,1 млн – закордонним. Попит на участь в IPO значно перевищив пропозицію, і більша частина була за верхньою межею цінового діапазону.
  • Підписка на IPO була перевищена більш ніж у 15 разів – багатьох інвесторів зацікавило відоме імʼя та приваблива дивідендна прибутковість компанії, зазначило Reuters.
  • Торги акціями компанії на Токійській фондовій біржі розпочнуться 23 жовтня.

Контекст

IPO Tokyo Metro стало найбільшим у Японії з моменту виходу на біржу інвесткомпанії SoftBank. У 2018 році ця компанія залучила $21 млрд. 

Загалом із початку 2024 року IPO в Японії компанії залучили $1,6 млрд без урахування Tokyo Metro, зазначив Bloomberg. Разом із цим IPO загальна сума залучених коштів досягла $3,9 млрд. За весь 2023 рік цей показник дорівнював $4,4 млрд.

Tokyo Metro – один із найбільших операторів метрополітену Японії. Компанія щодня обслуговує близько 6,5 млн пасажирів, охоплюючи 195 км ліній.

Різні ділові інтереси Tokyo Metro включають такі варіанти, як нерухомість, які роблять внесок у його широкі потоки доходів. За минулий фінансовий рік (закінчився у березні 2024 року) компанія отримала $312 млн чистого прибутку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд