Категорія
Новини
Дата

Палива на заправках достатньо, хоча є черги – мережі АЗС

Запасів палива на АЗС достатня кількість, тому мережі не запроваджують обмеження на його продаж. Під час повітряної тривоги АЗС не мають права працювати. Як результат, поблизу станцій формуються черги. Ще одна причин черг – паніка.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Запасів палива на АЗС достатня кількість, повідомив Forbes директор з маркетингу «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук. «Якщо теоретично припустити, що з завтрашнього дня повністю припиниться постачання палива, то запасів вистачить на АЗС на два–три дні», – каже він. А власник мережі АЗС Prime Дмитро Льоушкін взагалі впевнений, що палива вистачить на 10–14 днів.
  • Ми налагодили нову логістичну модель постачання палива, зазначив Олександр Мельничук. Її особливість у тому, що для постачання не використовуються нафтобази. Спочатку машина завантажується паливом в ЄС, їде до України, де потім зливає паливо безпосередньо на тій чи іншій АЗС.
  • Сьогодні зранку люди приїхали на АЗС, проте змушені були стояти в чергах, каже Дмитро Льоушкін. Через паніку вони хотіли заправитися, проте не змогли цього зробити, продовжує Олександр Мельничук. «За законодавством, ми повинні зачинятися на час повітряної тривоги», – пояснює Дмитро Льоушкін причину формування черг. Люди нервувалися поблизу АЗС, вимагали, щоб їх заправили, додає Олександр Мельничук. «Не зовсім логічно закривати АЗС у ситуаціях, коли людям потрібне паливо, щоб виїхати до більш безпечних місць», – вважає він.
  • Після закінчення повітряної тривоги кількість машин не зменшилася. На АЗС черги приблизно по 10–20 автомобілів, каже Олександр Мельничук. «Локальний ажіотаж. Ввечері він спаде», – вважає Дмитро Льоушкін.
  • Декілька наших АЗС були знеструмлені, наприклад, в Харківській, Сумській, Полтавській, Львівській областях, каже Дмитро Льоушкін. «Енергетики потроху ремонтують мережі, тож і ми потроху запускаємо в роботу ці АЗС. Не на всіх наших АЗС є генератори», – каже він.
  • Поки що ніяких обмежень з продажу палива не плануємо запроваджувати, додає Олександр Мельничук з «БРСМ-Нафта».

Контекст

Росія здійснила масований ракетний обстріл вранці 10 жовтня. На 11:35 по території нашої країни було випущено 83 ракети, 43 з них збили, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Під ракетні удари потрапили Київ та область, Львівщина, Запоріжжя, Хмельниччина, Дніпропетровщина, Вінниця, Тернопільщина, Рівненщина, Франківщина, Сумщина, Харківщина, Житомирщина, Кіровоградщина, Одеса, Полтава. Багато населених пунктів залишилося без світла і води, є перебої з інтернетом.

В Офісі президента закликали українців вимкнути світло з 17:00 до 22:00 після сьогоднішніх масованих обстрілів з боку Росії. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні