Категорія
Новини
Дата

Ракетна атака росіян призвела до перебоїв із мобільним інтернетом і звʼязком у різних регіонах – Держспецзвʼязку

Масовані обстріли окупантів 10 жовтня призвели до проблем із мобільним звʼязком та мобільним інтернетом, повідомили в Держспецзвʼязку. Перебої в роботі мереж повʼязані з пошкодженням інфраструктури операторів та підприємств енергетики. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У повідомленні зазначено, що нестабільна робота мереж повʼязана з пошкодженням інфраструктури як безпосередньо операторів, так і підприємств енергетичного сектору.
  • «Наразі й оператори, і представники екстрених служб докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електроживлення та стабільного мобільного звʼязку», – кажуть у Держспецзвʼязку.
  • Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) фіксує перебої в роботі базових станцій мобільних операторів у низці регіонів України. 
  • Зокрема, перебої з доступністю мобільного інтернету зафіксовано зараз у Хмельницькій, Львівській, Полтавській областях, Харкові, Житомирі. Ще у низці населених пунктів відчутні проблеми з доступністю власне мобільного звʼязку.
  • У Vodafone Україна повідомили, що загалом по Україні звʼязок тримають. «Якщо будуть перебої, будемо швидко піднімати. Наші інженери знають, що робити, не перший день війна», – кажуть у компанії.
  • У «Київстарі» додають, що мережа працює, попри складнощі з електроживленням, які виникають у різних областях України. Компанія використовує всі технічні можливості, зокрема автономне живлення для базових станцій, щоб максимально забезпечувати абонентів зв’язком. Також компанія надає послуги національного роумінгу абонентам інших мобільних операторів, якщо в них зникає зв`язок.
  • «Сподіваємось на якнайшвидше відновлення стабільного енергопостачання і просимо абонентів використовувати мобільні телефони за необхідності, щоб у цей складний час не перевантажувати канали зв`язку», – наголосили в компанії.

Контекст

Росія завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. За оновленою інформацією Міноборони, вже випущено 83 ракети, з них 43 знищено силами української ППО.

У Шевченківському районі Києва пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За попередньою інформацією, унаслідок обстрілу загинули вісім осіб та 24 людини були травмовані. Поліціянти Києва документують наслідки обстрілу столиці й повідомляють про пʼятьох загиблих та 12 потерпілих. 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців залишатися в укриттях.

За словами президента Володимира Зеленського, Росія випустила десятки ракет і іранські дрони, у росіян дві мішені: енергообʼєкти та люди.

Станом на 11:00 пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Президент Володимир Зеленський уже домовився з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про термінове засідання країн «Великої сімки« (G7). На ньому глава держави розповість про масовані обстріли з боку Росії. Також Зеленський уже провів термінову розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. «Обговорили посилення нашої ППО, необхідність жорсткої європейської та міжнародної реакції, посилення тиску на РФ», – написав він.

За інформацією заступника керівника Офісу президента Андрія Сибіги, Зеленський сьогодні проведе розмови з міжнародними партнерами, під час яких порушить питання повної ізоляції Росії, визнання її країною-спонсором тероризму, негайного постачання Україні систем ППО та ПРО, а також допомоги у відновленні після руйнувань.

Країни Європейського Союзу вже пообіцяли надати додаткову військову підтримку Україні на тлі масованих російських атак 10 жовтня, повідомляє Європейська комісія.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні