Категорія
Новини
Дата

Українців закликали вимкнути світло й не користуватися електроприладами сьогодні ввечері 

В Офісі президента закликали українців вимкнути світло з 17:00 до 22:00 після сьогоднішніх масованих обстрілів з боку Росії. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Внаслідок сьогоднішнього обстрілу рашистів, переконливо просимо всіх, за можливості, сьогодні з 17:00 до 22:00 обмежити споживання електроенергії», – написав він.
  • За словами Тимошенка, це допоможе пройти критичні навантаження наших електромереж.
  • «Комунальники, енергетики, рятувальники працюють по всій країні та ліквідовують наслідки ракетних ударів. Наразі найскладніша ситуація у Львові, але роботи там вже тривають», – додав він.
  • За інформацією Львівської міськради, близько 90% міста без електропостачання, трамваї та тролейбуси не курсують, понад 80% світлофорів не працює, в місті відсутня подача гарячої води, через резервне живлення подається холодна вода. Також є проблеми зі зв’язком.
  • В «Укренерго» попередили про можливі перебої з енергоживленням у містах та населених пунктах через російські обстріли.
  • У зв’язку із пошкодженням ракетними обстрілами магістральних електромереж Київського регіону НЕК «Укренерго» ввело графік аварійних відключень споживачів у Києві, Чернігові, Черкасах та областях, а також Житомирі.
  • У столиці та області застосовують графіки аварійного відімкнення електропостачання споживачам. За словами мера столиці Віталія Кличка, йдеться про частково обмежене електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї області.
  • «Енергетики разом з рятувальними службами роблять все необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми», – написав Кличко.

Контекст

Росія завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. За оновленою інформацією Міноборони, вже випущено 83 ракети, з них 43 знищено силами української ППО.

Вранці у Києві пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За останньою інформацією, від ракетних ударів у Києві загинули 5 осіб, 51 людина постраждала. Із них – 42 госпіталізовані до медзакладів міста. 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців залишатися в укриттях. За словами президента, Росія випустила десятки ракет і іранські дрони, у росіян дві мішені: енергообʼєкти та люди.

Станом на 11:00 пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

За інформацією МВС, росіяни, окрім Києва, обстріляли ще 14 регіонів України. Внаслідок ворожої атаки є загиблі та травмовані. Про це заявила речниця Національної поліції України Марʼяна Рева. «Сьогодні вранці росіяни завдали масований ракетний удар по Києву, ракети поцілили в основному в середмістя столиці. Наразі є інформація про п’ятьох загиблих. Окрім Києва зафіксовані влучання ще в 14 регіонах держави. Станом на зараз можемо говорити про 10 загиблих та близько 60 поранених по всій Україні внаслідок ворожих ракетних ударів», – сказала Рева.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні