Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк, Ощад та Райффайзен опрацьовують платежі без перебоїв. Відділення деяких великих банків не працюватимуть

Найбільші банки України через масований ракетний обстріл росіянами цивільної інфраструктури скоротили кількість відділень, що працюють, але продовжують у звичайному режимі обслуговувати клієнтів через дистанційні канали, повідомили Forbes пресслужби банків та Національного банку.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти:

  • monobank зазнав потужної DDoS-атаки на «банки» відомих волонтерів Ігоря Лаченкова, Сергія Притули та Сергія Стерненка, за допомогою яких вони збирають кошти на дрони-камікадзе, повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.
  • ПриватБанк працює у звичайному режимі, повідомили в пресслужбі установи. Відкрито 839 відділень, або 73% від їх загальної кількості, 5823 банкомати з готівкою (80%), 9856 терміналів самообслуговування (88%) та 214 281 POS-термінал на касах. DDoS-атак не зафіксовано, а Приват24 без упину перераховує донати на ЗСУ, додали в пресслужбі.
  • Відділення Ощадбанку працюють вибірково, де дає змогу ситуація, можливі зміни в графіку, повідомили в пресслужбі установи. Послуги безперебійно надаються через дистанційні канали: інтернет- та мобільний сервіси, а безготівкові розрахунки картками здійснюються без обмежень.
  • Райффайзен Банк працює без перебоїв, DDoS-атак не зафіксовано, зазначили в його пресслужбі. Відділення банку сьогодні не працюють по всій Україні, проте онлайн-банкінг працює стабільно, додали в банку.
  • Відділення ПУМБ сьогодні також не працюють, проте всі онлайн-сервіси доступні, і DDoS-атак також не зафіксовано, повідомили в пресслужбі банку.
  • За даними НБУ, банківська система, електронні платежі та карткові системи працюють, попри ракетні атаки. Безготівкові розрахунки доступні через POS-термінали або віддалені канали обслуговування (мобільний та інтернет-банкінг), а торговельні мережі безперебійно приймають безготівкову оплату.

Контекст:

Росія здійснила масований ракетний обстріл вранці 10 жовтня. На 11:35 по території нашої країни було випущено 83 ракети, 43 з них було збито, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Під ракетні удари потрапили Київ та область, Львівщина, Запоріжжя, Хмельниччина, Дніпропетровщина, Вінниця, Тернопільщина, Рівненщина, Франківщина, Сумщина, Харківщина, Житомирщина, Кіровоградщина, Одеса, Полтава. Багато населених пунктів залишилось без світла і води, є перебої з інтернетом. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні