Категорія
Новини
Дата

Parimatch підозрюють в ухиленні від сплати податків в Індії. У компанії все спростовують (Оновлено)

Податкові органи Індії подали позов проти гемблінгової компанії Parimatch у справі про ухилення від сплати податків, пише місцеве видання India Today. Зазначається, що у справі також затриманий топменеджер компанії. В пресслужбі холдингу Parimatch повідомили, що ця інформація не відповідає дійсності.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Попри те, що в Індії заборонено брати участь в азартних іграх або робити ставки в інтернеті, кілька організацій, зареєстрованих за межами Індії, ведуть операції в країні з тіньовими структурами, зазначає видання.
  • Компанію Parimatch та її транзакції останні кілька днів перевіряв Генеральний директорат розвідки GST. 
  • У податкових звітах стверджується, що оскільки Parimatch не зареєстрована в Індії, великі суми індійських грошей перенаправлялися за кордон. Через такі дії Індія нібито втрачала мільярди податку на товари та послуги. 
  • Видання зазначає, що такі грошові перекази доходів від ставок та азартних ігор за кордон також порушують і валютне законодавство.
  • За словами офіційних осіб, обізнаних у цій справі, Parimatch займається не лише азартними іграми та ставками в інтернеті, але й пов’язана з футбольними та лігами кабадді в Індії. Parimatch використовує так звану сурогатну рекламу для співпраці з командами цих професійних ліг, пише профільне видання G2G News
  • Коментуючи інформацію, представник PMI заявив, що «ця ситуація не повʼязана з бізнес-діяльністю PMI або її співробітниками».
  • Оновлено. В холдингу Parimatch повідомили, що інформація, опублікована India Today «не відповідає дійсності, не підтверджена фактами та паплюжить ділову репутацію».
  • «Група та її афіліати ведуть рекламні кампанії, співпрацюють з амбасадорами та інфлюєнсерами у різних країнах та різних видах спорту. Індійська діаспора у світі величезна і, безумовно, може бути знайома з брендом» – йдеться у повідомленні пресслужби.
  • В Parimatch додали, що даний момент не провадять діяльності на території Індії, а щодо компаній чи співробітників групи не було жодних розслідувань з боку податкових чи правоохоронних органів Індії.

Контекст

У серпні 2022 року повідомлялося про арешт індійського керівника Parimatch. Пізніше компанія спростувала арешт.

У більшості штатів Індії ставки та азартні ігри є незаконними. Щоб обійти обмеження, оператори переходять на так звану сурогатну рекламу. В Індії DafaNews – сурогат букмекерської компанії Dafabet – спонсорує кілька команд з індійських ліг. Parimatch має сайт новин «Парі Матч». А портал Fairplay News – конкурент Parimatch – нещодавно став офіційним спонсором національної збірної Шрі-Ланки з крикету.

Щоб боротися із «сурогатною рекламою», уряд Індії минулого року оприлюднив інструкції та визначив «сурогатну рекламу» такою, що заборонена або обмежена законом. Однак на практиці влада не вживає жодних заходів для боротьби із такою рекламою, зазначає G2G News.

10 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 120 фізичних і 287 юридичних осіб, повʼязаних із гральним бізнесом. До списку потрапив український букмекер Parimatch.

12 березня «Паріматч» припинила операційну діяльність: платформа для клієнтів недоступна, сайт найбільшого букмекера України pm.ua заблоковано.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні