Категорія
Новини
Дата

Парламент Швеції схвалив військову допомогу Україні на рекордні $287 млн

Парламент Швеції ухвалив рішення, яке дозволить уряду передати Україні протягом 2022 року оборонних матеріалів на максимальну суму в понад 3,0078 млрд шведських крон (понад $287 млн), пише ЄП.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пакет допомоги включатиме системи ППО, боєприпаси, бронетехніку, індивідуальне спорядження, зокрема зимові комплекти одягу та засоби захисту тіла, обладнання для наведення гармат, намети та маскувальні сітки.
  • У парламенті Швеції зазначили, що рішення було ухвалене попри те, що питання було винесене менш ніж за два робочі дні до його розгляду.

Контекст

Раніше прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявляв, що цей пакет військової допомоги Україні стане найбільшим з початку повномасштабної війни РФ проти України: його сума на 1 млрд крон більша за всі попередні пакети, разом узяті.

Шведський міністр оборони Йонсон обіцяв, що Швеція надасть Україні більш сучасне озброєння як ілюстрацію своєї нової оборонної політики. Також він запевнив, що Швеція буде більш активно підтримувати Київ у його війні проти Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні