Категорія
Новини
Дата

Партнери не підштовхують Україну до переговорів з РФ – Зеленський

1 хв читання

Партнери не штовхають Україну на переговори щодо завершення війни з Росією, однак, «в атмосфері світу це є». Про це заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами 17 травня, пише «Інтерфакс-Україна».

Деталі

  • «Партнери не штовхають нас. Хоча мені здається, що в атмосфері світу це є», – зазначив президент України. 
  • Зеленський наголосив, Саміт миру, який пройде у Швейцарії у червні – правильний майданчик, де Україна матиме ініціативу.
  • Також президент назвав головні теми переговорів з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, який відвідав Київ цього тижня, – оборонний пакет на $2 млрд, пропозиції США щодо гарантій безпеки та майбутній Саміт НАТО у Вашингтоні.
  • За словами Зеленського, на зустрічі обговорили українське бачення Саміту НАТО. «Вони почули наше бачення, прийняли цю інформацію і повернуться зі зворотним звʼязком», – додав він.

Контекст

15 травня у Києві держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що рішення щодо проведення переговорів із РФ має приймати Україна самостійно, а не США чи будь-яка інша країна. Він вчергове наголосив, що США підтримують Україну в її рішеннях, і запевнив, що «не буде нічого про Україну без України».

Швейцарія 15-16 червня проведе мирний саміт на прохання президента України Володимира Зеленського. 

Повного списку учасників конференції наразі немає. Водночас російські офіційні особи заявили, що не братимуть участі в переговорах у Швейцарії, країні, яка, на їхню думку, відмовилася від нейтралітету щодо конфлікту.

Китай заявив, що розгляне можливість участі в конференції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні