Категорія
Новини
Дата

ППО для Харкова та Саміт миру. Про що Зеленський говорив із держсекретарем США Блінкеном у Києві

1 хв читання

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Києві з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, пише «Інтерфакс-Україна». Він заявив про необхідність якнайшвидшої доставки американської військової допомоги до України, насамперед систем ППО Patriot.

Ключові факти

  • Під час протокольної зустрічі з Блінкеном Зеленський заявив, що Україна очікує на якнайшвидшу доставку пакета військової допомоги від США, насамперед ППО.
  • «Це найбільша проблема для нас. Нам справді потрібно вже сьогодні два «Петріоти» для Харкова, для Харківської області, тому що люди постійно страждають від обстрілів, від російських ракет», – повідомив він.
  • Також, за словами Зеленського, для України є важливою участь у майбутньому Саміті миру Сполучених Штатів і президента Джозефа Байдена.
  • «Саміт миру для нас є надзвичайно важливим. Нам потрібно, щоб участь брали не лише США, а й, власне, президент Байден», – сказав президент України.
  • Блінкен перебуває в Україні із раніше не анонсованим візитом, спрямованим на те, щоб продемонструвати солідарність США з Україною на тлі атак РФ.
  • Блінкен прибув до Києва поїздом рано вранці у вівторок, сподівається «надіслати сильний сигнал впевненості українцям, які, очевидно, переживають дуже важкий момент», пише Reuters.
Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

20 квітня Палата представників Конгресу США після шести місяців зволікань ухвалила фінансування допомоги Україні на $60,8 млрд. 23 квітня це рішення затвердив Сенат, а 24-го підписав президент Джо Байден.

10 травня, США оголосили про новий пакет військової підтримки Україні на суму в $400 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні