Категорія
Новини
Дата

Перспектив для відновлення ЗСУ та успіху України у війні без допомоги США не видно – військовий аналітик Майк Кофман

Якщо Україна не отримає допомогу від США, може втратити перспективу відновлення армії поточного року. І ширше – траєкторію успіху у війні, розповів в інтерв’ю Forbes Ukraine Майкл Кофман, старший науковий співробітник Програми Росії та Євразії Фонду Карнегі, провідний науковий співробітник Центру військово-морського аналізу США та Центру нової американської безпеки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

  • «Без американської підтримки не видно перспективи відновлення української армії 2024 року. Тому дедалі важче зрозуміти, який вигляд має теорія успіху для України у цій війні», – сказав він.
  • Без допомоги США українцям доведеться дедалі більше залежати від підтримки інших країн, говорить Кофман. «Можемо здивуватися політичній волі інших країн, якщо США не впораються зі своїм завданням», – каже він.
  • Песимістичний сценарій – «якщо США не схвалять допомогу, багато країн можуть почати втрачати надію, що є якась перспектива для військових зусиль без американської підтримки. І також почнуть згортати підтримку», – додає Кофман.
  • Оптимістичний сценарій – активізація допомоги від інших країн. Він є найімовірнішим, вважає аналітик.
  • Україні та її партнерам варто не чекати виборів у США, а вже зараз сконцентруватися на трьох питаннях, каже аналітик. Мобілізація, поповнення запасу боєприпасів ЗСУ та будівництво укріплень.
  • Перебіг війни вирішиться переважно 2024 року. Хай би хто став президентом США, він успадкує траєкторію війни, яку буде важко змінити. Рішення, що їх буде ухвалено або не ухвалено в найближчі кілька місяців, матимуть інерційний вплив на перебіг цієї війни, підсумував він.

Контекст:

Конгрес США не може схвалити допомогу Україні щонайменше з жовтня 2023 року. У лютому Сенат ухвалив проєкт із допомогою іноземним партнерам на $95 млрд, близько $61 млрд призначені Україні. Але цей проєкт ще має схвалити Палата представників, де його на голосування не виносить спікер-республіканець Майк Джонсон.

Вікно можливостей для допомоги Україні може відкритися у квітні. Крім проєкту Сенату, є ще кілька варіантів, зокрема ідея допомагати Україні в кредит, яку просувають експрезидент США Дональд Трамп та деякі республіканці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні