Категорія
Новини
Дата

«Після наступу буде затишшя. Україна має їм скористатися» — голова ГУР Буданов про наступальний потенціал РФ та перехід ворога до оборони

1 хв читання

Буданов ГУР наступ РФ /Олександр Чекменьов

Кирило Буданов, голова ГУР Фото Олександр Чекменьов

Практика десятирічної війни показує, що наступальний воєнний потенціал будь-яка сторона понад два місяці не витягує. Наступальні операції РФ наближаються до трьох місяців, тому далі буде трішки спад. Так відповів голова ГУР Кирило Буданов на запитання Forbes Ukraine «коли вичерпається наступальний потенціал РФ і вона стане до оборони?» під час заходу у Київській школі економіки 27 липня.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • За півтора-два місяці основний напір [армії РФ] має завершитися, бо й так процес затягнувся, заявив Буданов. 
  • «Практика десятирічної війни показує, що наступальний потенціал будь-яка сторона понад два місяці не витягує. Наступальні операції РФ наближаються до трьох місяців, тому далі буде трішки спад», — вважає він. 
  • Але є інша проблема — після наступу буде спад та затишшя і потім знову спроби ворога наступати, — заявив голова ГУР.

Цитата

«Все залежить більше не від ворога, а від нас — які будуть наші дії. Чи ми просто будемо сидіти й чекати, пройде чотири-п’ять місяців і все знову повториться. Чи будемо діяти. Дуже сподіваюся, що ми це розуміємо».  

Контекст

Через півтора місяця армія РФ втратить спроможність проводити активні штурми одразу на багатьох напрямках та перейде в оборону, заявив командувач Національної гвардії Олександр Півненко в інтервʼю Укрінформ. Україні за цей час потрібно сформувати та підготувати підрозділи та знайти слабкі місця ворога, додав він. 

Наразі армія РФ зосереджена на спробах наступу на 12 основних напрямках. Включно з загрозою для Сумської області, повідомляло LB.ua. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд