Категорія
Новини
Дата

«Питання – чи можеш ти працювати у такому графіку». CEO Sense Bank розповіла про обставини звільнення попереднього керівника

Колишній голова правління державного Sense Bank Дмитро Кузьмін, який подав у відставку за три тижні після призначення, напередодні скаржився на погане самопочуття. Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповіла в.о. CEO банку Олена Зубченко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «У якийсь день він викликав мене до себе. Каже: «Мені не дуже добре». Зрештою вирішили, що він відпочине кілька днів, пройде обстеження й ухвалить рішення, що робити далі. Потім вже була наглядова і заява про відставку», – сказала Зубченко.
  • За її словами, новому менеджменту доводилося працювати у дуже напруженому темпі. «Ми намагались одразу і дуже швидко включитися в процеси. На кожному було достатньо багато вертикалей, – зазначила вона. – Тому ти фокусуєшся на тому шматку роботи, який є. Тож я не можу скласти об’єктивну картину того, що сталося».
  • Зубченко зазначила, що висока швидкість роботи, особливо у перші дні після націоналізації Sense Bank, була очікуваною. «Я, наприклад, у роботі дуже швидка, але це моя особливість. Плюс я можу працювати 24/6 певний період. Деякі люди повільніші. Питання до кожного – чи можеш ти працювати в такому графіку?» – сказала вона.
  • Зубченко додала, що на посаді в.о. голови банку не стикалася з тиском чи погрозами на його адресу. «Я навіть ходжу додому пішки ввечері, коли є можливість. Жодної погрози. Я веду нормальне соціальне життя», – пояснила вона, додавши, що у цьому аспекті ситуація у Sense Bank суттєво відрізняється від того, що було під час її роботи у націоналізованому ПриватБанку.
  • «Бувало, що я людям казала не виходити на роботу в певні дні, ніколи не залишати документи на комп’ютері тощо. Коли ти розумієш, що можуть зламати твій телефон чи iCloud. Тут такого немає», – зазначила Зубченко.
  • Наразі завершився відбір рекрутингового агентства, яке, власне, проводитиме конкурс. Банк поки не розкриває назви цієї компанії.
  • У відповідь на питання, чи планує сама Зубченко подаватися на конкурс постійного CEO, вона зазначила, що ще не думала про це.
  • «Моїм основним завданням було втримати те, що є. У мене достатньо хороший досвід у ризик-менеджменті, я себе, мабуть, комфортніше відчуваю в таких умовах», – сказала вона, уточнивши, що в будь-якому випадку залишиться у складі топменеджменту.

Контекст

20 липня НБУ ухвалив рішення про виведення з ринку системно важливого Sense Bank, що належав підсанкційним росіянам Михайлу Фрідману, Петру Авену та партнерам. Нацбанк направив до Кабміну пропозицію націоналізувати банк. 21 липня уряд дозволив Мінфіну стати власником 100% акцій Sense Bank.

Sense Bank – один із 15 системно важливих банків України. Його клієнтами є понад 3 млн фізосіб, 82 000 ФОП та 55 000 компаній. У банку працюють близько 4000 співробітників, він має 138 відділень (10-те місце серед усіх банків). За даними НБУ, у 2022 році чистий збиток Sense Bank перевищив 6,9 млрд грн.

Після націоналізації Мінфін за погодження НБУ призначив нове правління та наглядову раду. Очолив правління колишній СЕО Універсал банку Дмитро Кузьмін. Та через три тижні він пішов у відставку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні