Категорія
Новини
Дата

ЄС відкриває справу проти X Ілона Маска через ймовірне розповсюдження незаконного контенту

Європейський Союз розпочне розслідування щодо платформи X, раніше відомої як Twitter, у звʼязку з ймовірним порушенням закону про цифрові послуги (DSA), повідомив європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон. У жовтні на тлі нападу ХАМАС на Ізраїль блок зафікусував фейковий контент і прославлення насильства в X.

Ключові факти

  • Розгляд буде зосереджено на протидії розповсюдженню незаконного контенту в ЄС та ефективності заходів, вжитих для боротьби з маніпулюванням інформацією.
  • Розслідування також зосередиться на заходах, прийнятих X для підвищення прозорості своєї платформи, і на дизайні інтерфейсу користувача, який, ймовірно, вводить в оману, йдеться про галочки, повʼязані з продуктами підписки.
  • Комісія заявила, що тепер проведе поглиблене розслідування у пріоритетному порядку та продовжить збирати докази, надсилаючи додаткові запити на інформацію, проводячи допити та перевірки.
  • X, що належить Ілону Маску, входить до групи великих технологічних компаній, які піддаються посиленому контролю у рамках DSA.
  • Єврокомісія заявила, що попереднє розслідування, проведене на цей момент, включало аналіз звіту, представленого X у вересні, звіту X про прозорість, опублікованого в листопаді, та відповідей соцмережі на офіційний запит інформації про незаконний контент у звʼязку з нападом ХАМАС на Ізраїль.

Контекст

Законодавство (DSA), яке набуло чинності в листопаді минулого року, вимагає, щоб дуже великі онлайн-платформи та пошукові системи робили більше для боротьби з незаконним контентом і ризиками для громадської безпеки, а також для захисту своїх послуг від маніпулятивних методів.

DSA вводить нові правила модерації контенту, конфіденційності користувачів та прозорості. Будь-якій фірмі, викритій у порушенні, загрожує штраф у розмірі до 6% її світового обороту.

У жовтні європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон направив листи в X, Meta, TikTok і Alphabet з нагадуванням про їхні зобовʼязання відповідно до DSA з боротьби зі шкідливим і незаконним контентом. X видалила сотні облікових записів, повʼязаних із ХАМАС, і вжила заходів щодо видалення або маркування десятків тисяч фрагментів контенту після нападу бойовиків на Ізраїль, повідомила гендиректорка компанії Лінда Яккаріно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні