Категорія
Новини
Дата

Платники єдиного податку третьої групи сплачуватимуть 2% з доходів, отриманих після ухвалення нового закону — Гетманцев

1 хв читання

Платники єдиного податку третьої групи сплачуватимуть податок 2% з доходів, які вони отримали після зменшення ставки податку, повідомив голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Ключові факти

  • 2% податок з обігу сплачуватимуть субʼєкти господарювання, які перейшли на третю групу єдиного податку після ухвалення закону, а також нові субʼєкти та субʼєкти господарювання, які перебували у третій групі до ухвалення закону, за тими доходами, які вони отримають після зменшення ставки.
  • Для платників єдиного податку першої та другої груп сплата податку на час воєнного чи надзвичайного стану є добровільною, наголосив Гетманцев.

Контекст

Прямі поточні втрати малого та середнього бізнесу в Україні за перші два тижні війни склали $30–60 млрд, йдеться в дослідженні українського бізнесу під час військових дій, яке провели Advanter Group та Ліга ділових клубів України.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв максимальну дерегуляцію бізнесу і закликав відновлювати підприємницьку діяльність там, де немає бойових дій. Він наголосив, що Кабмін узгодив пакет рішень для підтримки економіки.

Верховна Рада 15 березня ухвалила законопроєкт №7137-д, який передбачає податкові стимули для бізнесу на час війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні