Категорія
Новини
Дата

Платники єдиного податку третьої групи сплачуватимуть 2% з доходів, отриманих після ухвалення нового закону — Гетманцев

Платники єдиного податку третьої групи сплачуватимуть податок 2% з доходів, які вони отримали після зменшення ставки податку, повідомив голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 2% податок з обігу сплачуватимуть субʼєкти господарювання, які перейшли на третю групу єдиного податку після ухвалення закону, а також нові субʼєкти та субʼєкти господарювання, які перебували у третій групі до ухвалення закону, за тими доходами, які вони отримають після зменшення ставки.
  • Для платників єдиного податку першої та другої груп сплата податку на час воєнного чи надзвичайного стану є добровільною, наголосив Гетманцев.

Контекст

Прямі поточні втрати малого та середнього бізнесу в Україні за перші два тижні війни склали $30–60 млрд, йдеться в дослідженні українського бізнесу під час військових дій, яке провели Advanter Group та Ліга ділових клубів України.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв максимальну дерегуляцію бізнесу і закликав відновлювати підприємницьку діяльність там, де немає бойових дій. Він наголосив, що Кабмін узгодив пакет рішень для підтримки економіки.

Верховна Рада 15 березня ухвалила законопроєкт №7137-д, який передбачає податкові стимули для бізнесу на час війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні