Категорія
Новини
Дата

Податкова позбавила ліцензій половину АЗС мережі «Авантаж 7»

Державна податкова служба анулювала ліцензії на роздрібну торгівлю для 53 АЗС мережі «Авантаж 7», через що ті вимушені були закритися, йдеться у повідомленні мережі на сторінці у Facebook. Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає причиною таких дій низький рівень сплати операційних податків у квітні–червні 2023 року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «53 АЗС зачинені, дякуючи працівникам ДПС України, які в незаконний спосіб скасували ліцензію на роздрібну торгівлю», – йдеться у повідомленні мережі. В компанії вважають, що таким чином мережу «карають за низьку ціну».
  • Ситуацію із ліцензіями вже прокоментував Данило Гетманцев, звернуло увагу профільне видання enkorr. «Одна з невеликих, але сумно відомих мереж АЗС обурилася діями Державної податкової служби, спрямованими на забезпечення повноти сплати податків мережею у війну у воюючій країні», – зазначив нардеп.
  • Як причину такої «зухвалої» вимоги мережа не довго думаючи вигадала те, що їй не дають продавати дешеве паливо, додав Гетманцев.
  • «Не знаю з приводу дешевизни палива, не заправляюсь у цій мережі, але всім, включаючи менеджмент АЗС, пропоную, замість тисячі слів, вгадати цього «паливного дискаунтера» на графіку експертів ринку», – написав він і додав рейтинг мереж АЗС, створений на основі дослідження рівня сплати операційних податків у квітні-червні 2023 року мережами АЗС, яке провела Консалтингова група «А-95».
  • «До речі, сусідам по рейтингу радив би також замислитися над своєю податковою поведінкою під час війни», – зазначив Гетманцев.
Податкова позбавила ліцензій половину АЗС мережі «Авантаж 7» /Фото 1

Контекст

Згідно з дослідженням рівня сплати операційних податків у квітні–червні 2023 року мережами АЗС, «Авантаж» став «лідером з кінця» з показником податкового навантаження на один літр проданого пального мінус 40 копійок. Мінімальні показники були характерні для мережі й 2022 року.

Лідерами рейтингу з податкового навантаження стали ОККО, SOCAR і U.GO з показниками 2,4 грн, 2,2 грн і 1,7 грн податків з кожного літра пального.

На 1 липня мережа «Авантаж» нараховувала 101 станцію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні