Держава отримає 85% прибутку. Мережа АЗС Glusco офіційно перейшла в управління «Укрнафти» /Glusco Україна
Категорія
Новини
Дата

Держава отримає 85% прибутку. Мережа АЗС Glusco офіційно перейшла в управління «Укрнафти»

Glusco Україна

«Укрнафта» та Агентство з розшуку та менеджменту активів підписали договір про управління мережею АЗК Glusco, йдеться у повідомленні пресслужби ПАТ. Згідно із угодою, держава отримуватиме 85% від прибутків мережі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Відповідно до умов договору, 85% чистого прибутку мережі АЗС будуть передаватися державі, 15% – отримує «Укрнафта» за управління.
  • Гарантійний щомісячний платіж становить 5 млн грн, це мінімум, який буде перераховано в бюджет.
  • «Після укладання договору має розпочатися процес фактичної передачі активів Glusco в управління. Це займе певний час. Команда «Укрнафти» прикладе максимум зусиль для ефективної роботи мережі АЗК з моменту підписання актів прийому передачі», – повідомив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Контекст

У травні 2022 року АЗС компанії Glusco перейшли в управління групи «Нафтогаз». Особливий порядок передачі арештованих об’єктів в управління Кабмін застосував через ризики збою та переривання їхнього функціонування. Для уникнення негативних сценаріїв контролювати діяльність арештованих компаній у найкоротші строки почне одне з підприємств групи «Нафтогаз», заявили в АРМА.

У червні минулого року «Нафтогаз Ойл Трейдинг» запустив у Києві та області перші 30 АЗС заарештованої мережі Glusco під брендом U.GO.

У червні цього року АРМА почало перевірку ефективності управління мережею АЗС Glusco, а 3 серпня в односторонньому порядку розірвало договір.

У вересні Кабінет Міністрів ухвалив рішення, згідно з яким арештовані активи Glusco передаються в управління ПАТ «Укрнафта».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні