Категорія
Новини
Дата

Польща передасть Україні 25 000 т бензину. Він надходитиме з наступного тижня

Польща поставить зі своїх запасів 25 000 т бензину Україні, щоб допомогти з дефіцитом пального на ринку. Про це повідомила перша віцепрем’єрміністерка економіки Юлія Свириденко під час спільної пресконференції з польською колегою Ганною Москвою, повідомляє Польське радіо.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під час пресконференції Свириденко зазначила, що до війни 97% палива в Україну постачалося з Росії та Білорусі. Сьогодні ці напрямки закриті. Крім того, росіяни знищили Кременчуцький НПЗ.
  • Вона зазначила, що в межах допомоги з польських запасів буде відправлено 25 000 т бензину, щоб збалансувати ринок пального. Україна почне отримувати ці ресурси з наступного тижня.
  • Своєю чергою, Анна Москва зазначила, що ведеться робота зі збільшення пропускної спроможності польсько-українського кордону щодо транспортування палива. За її словами, такої гарної співпраці між польськими й українськими паливними компаніями ще не було.
  • Створюються нові напрямки постачання та нова система енергетичної безпеки. За словами польської міністерки навколишнього середовища, співпраця продовжиться й у мирний час.

Контекст

Минулого тижня Україна та Польща домовилися про скасування дозволів для всіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення пального. Для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального потрібно пройти реєстрацію, заповнивши форму не пізніше ніж за добу до перетину кордону.

У мирний час Україна потребувала в червні 600 000 т бензину та дизельного пального. Зараз споживання скоротилося десь на третину, каже директор спеціальних проєктів НТЦ «Псіхєя» Геннадій Рябцев. Тому потреба становить близько 400 000 т. Польща погодилася забезпечити надходження понад 200 000 т продукції щомісячно, зазначив експерт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні