Категорія
Новини
Дата

Україна і Польща запровадили бездозвільний проїзд вантажівок із пальним

1 хв читання

Україна та Польща домовилися про скасування дозволів для всіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення пального, йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

Ключові факти

  • Через критичну ситуацію на ринку пального в Україні необхідна повна лібералізація міжнародних вантажних перевезень, зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
  • Нові правила вже набрали чинності, і їхніми перевагами можуть скористатися як українські, так і польські перевізники. 
  • Для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно пройти реєстрацію, заповнивши форму не пізніше, ніж за добу до перетину кордону.

Контекст

15 березня Верховна Рада скасувала акциз на пальне, а ставку ПДВ по цих позиціях зменшила з 20% до 7%.

Тимчасовий дефіцит пального на АЗС в Україні утворився через зупинку імпорту з Білорусі та РФ та удари ворога по паливній інфраструктурі. Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в країні.

29 квітня Кабмін підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензини на 40% (близько 2 грн/л) для запобігання дефіциту на АЗС.

Наприкінці квітня в Мінекономіки заявляли, що впродовж семи днів дефіцит пального на АЗС буде ліквідовано. Уряд вирішує питання завезення законтрактованого в Європі обʼєму пального на територію України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні