Категорія
Новини
Дата

Польські фермери 4 червня відновлять блокаду кордону на ПП «Рава-Руська – Гребенне»

1 хв читання

Польські фермери з 10:00 4 червня планують заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне», йдеться у телеграм-каналі Держмитслужби України. Напередодні стало відомо про новий список вимог від 20 фермерських організацій Польщі.

Деталі

  • Акція протесту заявлена на два дні – до другої половини дня 6 червня. 
  • Очікується повна зупинка руху вантажних автомобілів на виїзд з України. У напрямку на вʼїзд в Україну польська сторона пропускатиме не більше 24 вантажівок на добу (два запуски по 12 авто) і до чотирьох автомобілів на годину з гуманітарними вантажами.

Контекст

Раніше повідомлялося, що два десятки фермерських організацій Польщі склали новий список вимог, який планують передати до Сейму. 

Головні вимоги – обмеження на експорт української сільгосппродукції та скасування невигідних положень програми ЄС «Зелений курс»

Представники фермерів також вимагають збільшити терміни кредитування до 25–30 років, ухвалити закон про «сільські території» та відрегулювати процес оренди орних земель.

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

29 квітня польські фермери ​​розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні