Категорія
Новини
Дата

Польські фермери ​​розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною

1 хв читання

Польські фермери припинили блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску «Гребенне – Рава-Руська», повідомляє Державна прикордонна служба. Таким чином усі ПП на кордоні з Польщею наразі функціонують на повну потужність.

Ключові факти

  • У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» відновився рух вантажівок, оформлення та пропуск через кордон у двох напрямках здійснюється у звичайному режимі.
  • Водночас, на в’їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури. Даний вид вантажу може слідувати по території Польщі виключно в режимі транзиту.
  • За даними Державної митної служби, протестувальники покинули місця страйку. «Таким чином усі пункти пропуску на кордоні з Польщею наразі функціонують на повну потужність», – сказано у повідомленні.

Контекст

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та зеленою політикою ЄС. Деталі загострення ситуації читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Нещодавно премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною. Він заявив про вкрай складну ситуацію, в якій опинилася Україна після останньої серії російських атак. За словами премʼєр-міністра, найближчий час може стати вирішальним для долі цієї війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні