Категорія
Новини
Дата

Польські фермери розпочинають протести проти політики ЄС та імпорту з України. Карта

У Польщі сьогодні, 24 січня, розпочинається масовий протест фермерів, зокрема, проти безмитного імпорту агропродукції з України, пише RMF FM

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Польські фермери збираються протестувати на дорогах у понад 150 місцях по всій Польщі. Більшість протестів розпочнеться близько полудня.
  • Протести з тракторами та іншою сільгосптехнікою проходитимуть у формі не блокади, а повільного руху колони, або ж демонстрації уздовж дороги.
  • Аграрії виступають проти імпорту зерна з України, проти ЄС та ідей, які, на їхню думку, хочуть значно обмежити сільгоспвиробництво в Польщі та Євросоюзу.

Контекст

В останні місяці на кордонах України з Польщею та Румунією відбуваються акції протесту аграріїв.

Міністри сільського господарства Болгарії, Польщі, Угорщини, Румунії та Словаччини просять Єврокомісію «захистити європейських фермерів» від українського аграрного експорту та запровадити мито на зернові та олійні з України, повідомив 15 січня міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь.

17 січня стало відомо, що ЄК відхилила пропозицію Польщі щодо відновлення мита на експорт агропродукції з України. Секерський заявив, що наразі обговорюються й інші ідеї – наприклад, ліцензування продуктів, які надходять до Польщі.

19 січня мінсільгосп Польщі заявив про продовження дії заборони на імпорт зерна з України. Заступник міністерства сільського господарства Польщі Стефан Краєвський заявив, що ембарго зберігатиметься, «доки ми не знайдемо інших рішень».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні