Категорія
Новини
Дата

Польські фермери та поліція зупиняють пасажирські автобуси на кордоні з Україною – Кубраков

Польські протестувальники й поліція зупиняють пасажирські автобуси на вʼїзді та виїзді з Польщі, повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури. За його словами, пасажирів на кордоні затримують без жодних пояснень.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Є неприємні новини із заблокованого польського кордону. Протестувальники та поліція зупиняють автобуси, які йдуть до Польщі та назад», – написав він.
  • Кубраков додав, що пасажирів затримують без пояснення причин.
  • «Наголошуємо, що ці дії неприйнятні щодо громадян України», – заявив міністр.
  • За його словами, пасажирами таких автобусів є жінки з дітьми, соціально незахищені категорії та військовослужбовці і «спроба зробити їх заручниками протесту видається недоречною для цивілізованого світу».
  • Консул Генерального консульства України в Любліні виїхав до пункту пропуску в Дорогуську після появи інформації про затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів, повідомив посол України у Польщі Василь Зварич.
  • «Консулом будуть проведені необхідні розмови на місці, щоб унеможливити будь-які затримки руху пасажирських автобусів», – написав він.

Контекст

Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. 

27 лютого тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави з національними прапорами, протестуючи проти імпорту агропродукції з України та «зеленої угоди» Європейського союзу. Чого саме хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

28 лютого премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польський та український уряди ведуть переговори про тимчасове закриття кордону для припинення торгівлі. В українських Мінекономіки і Мінтрансі спростували це, наголосивши, що така опція під час переговорів узагалі не озвучувалася. Чому призупиниення торгівлі Польщі з Україною навряд чи можливе – у матеріалі Forbes Ukraine.

11 березня фермери заблокували рух вантажівок у пункті пропуску «Долгобичув-Угринів» та «Зосін-Устилуг» в напрямку Польщі. 13 березня протестувальники мають намір заблокувати рух у ПП «Корчова-Краківець».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні