Категорія
Новини
Дата

«Порушення професійної етики та втручання в роботу редакції». З видавництва Yakaboo Publishing звільнилася креативна команда

Команда видавництва Yakaboo Publishing звільнилась у повному складі через незгоду з політикою компанії, пише «Читомо».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • З видавництва пішли колишні директорка Світлана Ліщина, відповідальні редакторки Юлія Панюхіна й Анастасія Бідонько, менеджерка прав і грантів Світлана Смілян, художня редакторка Анна Гаврилюк і технічна редакторка Наталія Коваль. Про це повідомив письменник Євген Плясецький.
  • Команда видавництва не була згодна з політикою компанії й пропонованим вектором розвитку. «Нас демотивували порушення професійної етики та втручання в роботу редакції», – каже «Читомо» колишня старша редакторка Yakaboo Publishing Світлана Ліщина.
  • Серед створених командою проєктів: три антології української малої прози із серії «Reвізія: перечитай класиків», серія творів для школярів «YAKAшкола», документальний комікс «Блекаут: хроніки нашого життя під час війни росії проти України», книжка про українське підприємництво «Виклик. Шанс. Зміна» Тетяни Водотики.
  • В Yakaboo Publishing підтвердили, що частина працівників змінили формат роботи: деякі продовжують співпрацю на аутсорсі, окремі члени команди розпочали роботу над іншими проєктами. 
  • Yakaboo Publishing продовжує працювати та вже сформувало нову команду.

Контекст 

Українська інтернет-книгарня Yakaboo разом із незалежною видавчинею Оксаною Форостиною заснували видавництво Yakaboo Publishing у 2016 році. Воно спеціалізується на українському нон-фікшні та перекладі українською світових нон-фікшн-бестселерів. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні