Категорія
Новини
Дата

Повітряні сили знищили російський танкер «Механік Погодін». Деталі (фото)

У понеділок, 11 березня, Повітряні Сили ЗС України в районі Кінбурської коси знищили танкер під прапором РФ «Механік Погодін», який росіяни використовували як пункт управління, повідомляють Військово-Морські сили.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зазначається, що судно, відповідає визначенню військового об’єкту. Танкер «Механік Погодін» був включений до системи РЕБ і збору розвідувальної інформації противника, а також систем спостереження, командування та звʼязку.
  • Військово-Морські сили повідомили, що знищення російського танкера «було здійснено у повній відповідності до норм Міжнародного гуманітарного права».
Повітряні сили знищили російський танкер «Механік Погодін». Деталі (фото) /Фото 1

Фото: ВМС ЗС України

Повітряні сили знищили російський танкер «Механік Погодін». Деталі (фото) /Фото 2

Фото: ВМС ЗС України

Повітряні сили знищили російський танкер «Механік Погодін». Деталі (фото) /Фото 3

Фото: ВМС ЗС України

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Танкер належав російській компанії VEB – Leasing OJSC (Санкт-Петербург), яка була внесена до санкційного списку. 
  • Згідно з рішенням Херсонського окружного адміністративного суду у серпні 2018 року танкер «Механік Погодін» був заарештований і до літа 2023 року знаходився на території Херсонського морського порту. 
  • Після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурської коси, яку тимчасово контролюють росіяни.
  • В подальшому, росіяни розгорнули на судні спостережний пост для ведення розвідки, а також засоби РЕБ. Судно періодично використовувалося як платформа для нанесення ударів FPV-дронами по території Херсонської області.

Контекст

У ніч на 1 лютого спецпідрозділ «Group 13» ГУР знищив ракетний корабель «Івановєц» Чорноморського флоту РФ. Судно ворога патрулювало Чорне море поблизу озера Донузлав біля окупованого Криму. Вартість втрачено корабля становить орієнтовно $60–70 млн.

14 лютого Збройні сили України спільно з Головним управлінням розвідки знищили російський великий десантний корабель «Цезар Куніков» у Чорному морі. Корабель атакували ударними морськими дронами «Magura V5» біля берегів Криму неподалік міста Алупка. Знищений перевізник «шахедів» і піхоти оцінюється у $110 млн.

У ніч з 4 на 5 березня спецпідрозділ ГУР МО України «Group 13» атакував патрульний корабель чорноморського флоту РФ «Сєрґєй Котов».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні