Категорія
Новини
Дата

Повне торгове ембарго та замороження активів. Зеленський закликав Італію підтримати санкції проти РФ

1 хв читання

Президент Володимир Зеленський закликає Італію підтримати санкції проти Росії, ембарго на торгівлю та замороження активів російських олігархів. Про це він заявив у зверненні до італійського парламенту.

Ключові факти

  • Зеленський закликав Італію підтримати нафтове ембарго, заборону для російських кораблів заходити в італійські порти та замороження нерухомості росіян.
  • Не має бути жодного виключення з санкцій для російських банків, адже раніше ЄС «відрізав» від міжнародної системи SWIFT лише сім російських банків, наголосив Зеленський. 

Ключова цитата

«Заблокуйте всю нерухомість, рахунки, яхти – від «Шехерезади» і до найменших. Заблокуйте активи всіх, хто має в Росії вплив, хай вони його застосовують для миру, щоб колись мати змогу повернутися до вас», – заявив президент України.

Контекст

Уряд Італії заморозив активи російських олігархів на понад 800 млн євро, повідомив премʼєр-міністр Італії Маріо Драгі після виступу Зеленського. 

Влада Італії раніше заарештувала дві суперяхти підсанкційних російських олігархів – власника «Сєвєрсталі» Олексія Мордашова та власника Volga Group Геннадія Тимченка.

Американська влада перевіряє право власності на яхту вартістю $700 млн, яка знаходиться в сухому доку в Марина-ді-Каррара, італійському порту в Тоскані. Вона може належати президенту РФ Путіну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні