Категорія
Новини
Дата

Повне торгове ембарго та замороження активів. Зеленський закликав Італію підтримати санкції проти РФ

Президент Володимир Зеленський закликає Італію підтримати санкції проти Росії, ембарго на торгівлю та замороження активів російських олігархів. Про це він заявив у зверненні до італійського парламенту.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зеленський закликав Італію підтримати нафтове ембарго, заборону для російських кораблів заходити в італійські порти та замороження нерухомості росіян.
  • Не має бути жодного виключення з санкцій для російських банків, адже раніше ЄС «відрізав» від міжнародної системи SWIFT лише сім російських банків, наголосив Зеленський. 

Ключова цитата

«Заблокуйте всю нерухомість, рахунки, яхти – від «Шехерезади» і до найменших. Заблокуйте активи всіх, хто має в Росії вплив, хай вони його застосовують для миру, щоб колись мати змогу повернутися до вас», – заявив президент України.

Контекст

Уряд Італії заморозив активи російських олігархів на понад 800 млн євро, повідомив премʼєр-міністр Італії Маріо Драгі після виступу Зеленського. 

Влада Італії раніше заарештувала дві суперяхти підсанкційних російських олігархів – власника «Сєвєрсталі» Олексія Мордашова та власника Volga Group Геннадія Тимченка.

Американська влада перевіряє право власності на яхту вартістю $700 млн, яка знаходиться в сухому доку в Марина-ді-Каррара, італійському порту в Тоскані. Вона може належати президенту РФ Путіну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні