Категорія
Новини
Дата

Влада США зʼясовує, чи належить супер'яхта «Шехерезада» Путіну – NYT

Американська влада перевіряє право власності на супер'яхту вартістю $700 млн, яка зараз знаходиться в сухому доку в Марина-ді-Каррара, італійському порту в Тоскані, пише The New York Times із посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Інформація від американських офіційних осіб зʼявилася після того, як NYT повідомила у вівторок, що італійська влада перевіряє право власності на судно «Шехерезада» довжиною 459 футів і що колишній член екіпажу сказав, що воно призначене для Путіна.
  • Президент країни-агресора використовує будинки та човни, які номінально належать російським олігархам. Можливо, через різні підставні компанії Путін міг би мати прямий контроль над «Шехерезадою», зазначає видання.
  • Протягом пандемії коронавірусу Путін проводив багато часу в російському курортному місті Сочі на березі Чорного моря, заявили американські чиновники. «Шехерезада» заходила до порту Сочі влітку 2020-го та 2021-го років.
  • Фінансова поліція Італії збирає докази та надасть їх американській владі, яка потім вирішить, чи пов’язане право власності чи користування судном із кимось із санкційного списку, пише газета. Якщо знайдуть підтвердження, суперʼяхту заарештують.

Контекст

За новими правилами Мінторгу США, якщо понад 25% літака або судна виготовлено з деталей американського виробництва, техніка не може бути відправлена до РФ. 

Напередодні Італія наклала арешт на яхту російського олігарха Андрея Мельниченка вартістю €530 млн. Тиждень тому в Італії були заарештовані яхти олігархів Олексія Мордашова та Геннадія Тимченка. До того у Франції була арештована яхта Amore Vero, власником якої також називають керівника «Роснафти» Ігоря Сєчіна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні