Категорія
Новини
Дата

ППО, боєприпаси та засоби розмінування. США та союзники оголосили нові пакети військової допомоги Україні

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму $200 млн, повідомив очільник Пентагону Ллойд Остін під час 16-го засідання у форматі «Рамштайн». Велика Британія направить Україні новий пакет військової допомоги на суму понад £100 млн. Президент Володимир Зеленський закликав надати Україні додаткові засоби ППО.

Ключові факти

  • За словами Остіна, США підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно, щоб «Україна жила у свободі».
  • Він додав, що цієї зими задача контактної групи – допомогти Україні справлятися з викликами і розвивати можливості України у майбутніх небезпеках, забезпечити ППО та боєприпасами.
  • «Я дуже радий, що США оголосить наступний пакет безпекової допомоги для України обсягом у $200 млн, який включає боєприпаси AIM-9 і також абсолютно нові системи ППО, які будуть незабаром доставлені в Україну. Так само артилерію та ракети, боєприпаси ППО та протитанкову зброю, а також необхідне озброєння для боротьби з російськими дронами», – сказав він.
  • Таким чином, загальне зобовʼязання США складатиме $43 млрд з початку війни.
  • Глава Пентагону додав, що коаліція з близько 50 союзників уже надала Україні військової допомоги на більш ніж $33 млрд.
  • Британський міністр оборони Грант Шеппс оголосив про новий пакет військової підтримки України вартістю понад £100 млн. Пакет допоможе збройним силам у розмінуванні, обслуговуванні транспортних засобів і захисті критично важливої інфраструктури.
  • Пакет підтримки буде надано за рахунок коштів Міжнародного фонду України (IFU). На сьогодні через IFU зібрано £785 млн завдяки внескам Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції, Ісландії та Литви.
  • «ППО – це значна частина відповіді на питання, коли завершиться ця війна і чи справедливо вона закінчиться для України», – сказав президент Володимир Зеленський під час відкриття засідання.
  • За словами президента, ППО може забезпечити функціонування коридорів у Чорноморському та Дунайському регіонах. ППО гарантуватимуть, що російські літаки не зможуть досягти українських кордонів, і вирішать питання з російськими керованими бомбами.
  • «Нам потрібен крок вперед у нашій ППО. ППО для України стане перемогою життя і для Росії – поразкою, це стане провалом стратегії РФ, стратегії терору», – додав він.

Контекст

Зранку 10 жовтня Авдіївка зазнала артилерійського й танкового обстрілів з боку окупантів, повідомляло Міністерство внутрішніх справ. За словами народного депутата, колишнього гендиректора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, окупанти намагалися штурмувати Авдіївку з третьої ранку і вкотре обстріляли будівлю заводоуправління АКХЗ. 

За минулу добу Росія завдала удару зенітною керованою ракетою С-300 по цивільних будинках у населеному пункті Великий Бурлук Харківської області, повідомляє Генштаб ЗСУ. Також окупанти атакували південні регіони «шахедами», більшу частину з яких знищила ППО. 

На Авдіївському напрямку окупанти силами до трьох батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні