Фото: Нацполіція
Категорія
Новини
Дата

Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання в цивільні обʼєкти і коксохім

Фото: Нацполіція

Зранку 10 жовтня Авдіївка зазнала артилерійського й танкового обстрілів з боку окупантів, повідомляє Міністерство внутрішніх справ. Упродовж минулої доби армія РФ завдала 10 ударів по мирному населенню Донеччини. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними Генштабу, Авдіївка опинилася під авіаційним ударом. На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив понад 15 невдалих атак у районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. 
Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання в цивільні обʼєкти і коксохім /Фото 1

Фото: Нацполіція

Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання в цивільні обʼєкти і коксохім /Фото 2

Фото: Нацполіція

Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання в цивільні обʼєкти і коксохім /Фото 3

Фото: Нацполіція

Попередній слайд
Наступний слайд
  • На півночі від Авдіївки тривають важкі бої, повідомив Суспільному начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.
  • «З 06:00 масовані обстріли з танків, ствольної артилерії та «Градів. Тривають важкі бої на північ від міста», – сказав він.
  • За словами народного депутата, колишнього гендиректора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, окупанти намагаються штурмувати Авдіївку з третьої ранку. «Вже 12 авіаударів… Місто у вогні. Щойно прилетіло вкотре в будівлю заводоуправління АКХЗ. Наші військові тримають оборону», – написав він.
Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання в цивільні обʼєкти і коксохім /Фото 4

Фото: Муса Магомедов

  • За інформацією МВС, минулої доби окупанти завдали авіаудару по Авдіївці, а потім накрили місто з «Градів» і артилерії. Поранено двох людей, зруйновано багатоквартирний будинок.
  • У селі Костянтинівка Мар’їнської громади російські снаряди вбили людину. Двоє мешканців Єлизаветівки дістали травми внаслідок артилерійського обстрілу села. У Диліївці пошкоджено три приватні оселі, по одній – в Торецьку та Дачному.

Контекст

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні. Підприємство входить до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є СКМ Рината Ахметова (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Наприкінці вересня група «Метінвест» попередила про можливе погіршення екологічної ситуації у регіоні внаслідок обстрілів російськими військами Авдіївського коксохімічного заводу. 28 вересня по коксохіму РФ нанесла авіаційні удари, бомби влучили у цех уловлювання підприємства, зайнялася пожежа.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні