Володимир Зеленський на саміті Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді /Офіс президента України
Категорія
Новини
Дата

Україна отримає 6 ЗРК Hawk від Іспанії та Patriot від Німеччини – Зеленський

Володимир Зеленський на саміті Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді Фото Офіс президента України

Іспанський уряд вирішив передати Україні шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk, а уряд Німеччини працюватиме над наданням додаткової системи Patriot, повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками саміту в Гранаді. За словами голови держави, забезпечення ППО було головною темою переговорів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Я дуже радий, що у нас є потужний прогрес у цьому напрямку. Шість систем Hawk від Педро Санчеса, очільника уряду Іспанії. Це буде спільна робота з партнерами, але під головуванням Іспанії», – заявив президент.
  • Зеленський додав, що сподівається на те, що ці системи вже незабаром потраплять в Україну.
  • «Потужне рішення у нас з канцлером Німеччини Олафом Шольцем – німецький уряд працюватиме над надання нам Patriot, ще однієї системи і саме зараз на цей зимовий період» , – повідомив журналістам президент.
  • За словами Зеленського, саме система Patriot є найбільш надійною від ворожих ракет.
  • Голова Європейської ради Шарль Мішель після переговорів повідомив, що Євросоюз готує додатковий пакет підтримки Україні на довгострокову перспективу.
  • «Жодного плану Б у питаннях допомоги Україні. Тільки план А: непохитна підтримка стільки, скільки потрібно, поки Україна переможе. Євросоюз готує додатковий потужний пакет підтримки на довгострокову перспективу», – написав він.

Контекст

У квітні німецький уряд підтвердив передачу Україні зенітно-ракетної системи Patriot із боєприпасами. У грудні минулого року Україна отримала перші зенітно-ракетні комплекси Hawk від Іспанії.

У четвер, 5 жовтня, близько 13:25 російські військові обстріляли ракетами село Гроза Куп’янського району Харківщини, повідомляє Офіс генпрокурора. Зафіксовано влучання у цивільний об‘єкт – сільське кафе-магазин, внаслідок чого 51 людина загинула, шестеро – поранені.

За попередніми висновками, по закладу вдарили «Іскандером».

Президент Володимир Зеленський назвав сьогоднішній обстріл «показово жорстоким російським злочином і абсолютно свідомим терактом».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні