Категорія
Новини
Дата

Prada запускає першу лінію ювелірних виробів з переробленого золота

Prada представила свою першу лінію ювелірних прикрас, виготовлену зі 100% сертифікованого переробленого золота. Про це пише WWD із посиланням на голову відділу корпоративної соціальної відповідальності групи CSR Лоренцо Бертеллі. У колекції наразі 48 виробів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Лінія під назвою Eternal Gold є першою колекцією для світового бренду класу люкс, яка виготовлена зі 100-відсоткового переробленого сертифікованого золота.
  • «Це було непросте завдання, і ми дуже раді, що нам це вдалося, тому що це дозволяє нам встановити новий стандарт у галузі», – каже Бертеллі.
  • Дебютна колекція налічує 48 виробів, але згодом її планують розширити. Ціни на прикраси варіюватимуться від кількох тисяч до $60 000.
  • «З самого початку ми хотіли створювати ювелірні вироби в інший і більш радикальний спосіб із сильним меседжем і пропонувати повну впізнаваність, змінюючи застарілі стандарти відповідно до суспільних змін», – сказав Бертеллі.
Prada запускає першу лінію ювелірних виробів з переробленого золота /Фото 1

Нова колекція Prada Eternal Gold

Prada запускає першу лінію ювелірних виробів з переробленого золота /Фото 2

Нова колекція Prada Eternal Gold

Попередній слайд
Наступний слайд
  • В основі колекції лежить фірмовий трикутний мотив Prada, який нагадує про засновника бренду Маріо Прада. Трикутник зʼявляється як застібка на сережках та підвісках або на чокерах зі стрічок, а його кути утворюють ланки ланцюгів, серця або голову змієподібного браслета. 

Контекст

25 червня стало відомо, що президент США Джо Байден разом з іншими лідерами країн «Великої сімки» домовилися про введення ембарго на російське золото.

15 липня Єврокомісія запровадила санкції проти російського золота. Раніше це зробили США, Велика Британія та Японія.

На початку серпня Швейцарія приєдналася до сьомого пакету санкцій ЄС проти Росії: набула чинності заборона на імпорт золота і виробів із нього. У травні з РФ до Швейцарії було відправлено понад 3 т золота. До цього востаннє Швейцарія імпортувала золото з РФ обсягом 1,1 т у лютому. 3 т золота, які відвантажено в травні, становлять 2% імпорту металу Швейцарією. Загалом афінажні заводи країни переробляють дві третини світового золота. 

РФ щорічно виробляє близько 10% всього світового золота, яке є важливим активом для центробанку РФ. Вона друга за величиною золотодобувна країна у світі. Російський експорт золота оцінюється в $15,2 млрд.

У вересні ціни на золото стабілізувалися напередодні оприлюднення даних щодо інфляції у США, а також після того, як центральні банки США та Європи повідомили про подальше підвищення ставок. Дорогоцінні метали здебільшого коливалися між $1700 і $1720 за унцію у вересні після кількох місяців зниження і закрилися у пʼятницю з першим тижневим зростанням за чотири роки. Спотове золото торгувалося з невеликими змінами на рівні $1714,88 за унцію у Лондоні. Срібло виросло в ціні, а платина та паладій впали.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні