Категорія
Новини
Дата

Японія затвердила новий пакет санкцій проти Росії. Під обмеження потрапили золото, 57 фізосіб та шість компаній

Японія запровадила санкції проти 57 фізосіб та шести компаній з Росії, заборонила імпорт російського золота. Також японським компаніям буде заборонено надавати РФ послуги з аудиту, консалтингу та бухобліку. Новий пакет санкцій опубліковано на сайті Мінфіну Японії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Японія заморозила активи 57 фізосіб та шести компаній з РФ, включаючи віцепремʼєра Дмитра Григоренка, голову ОАК Юрія Слюсаря, голову «Росгеології» Сергія Горькова, віолончеліста Сергія Ролдугіна.
  • Запроваджено експортні обмеження щодо 65 російських та 25 білоруських компаній у сферах авіабудування, суднобудування та інших.
  • Під санкції потрапили пʼять представників окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей.
  • Запроваджено ембарго на імпорт золота; заборонено надання послуг РФ з бухгалтерського обліку, аудиту, консалтингу та трастових послуг (набуває чинності з 5 вересня).

Контекст

Японія запроваджує обмеження у відповідь на військову агресію РФ проти України. Загалом під санкції Японії вже потрапили близько 800 громадян РФ, Білорусі, псевдореспублік «ЛДНР», а також близько 300 російських компаній та організацій.

Зокрема, уряд Японії заморозив активи найбільшого банку РФ – Сбербанку, а також найбільшого приватного банку – Альфа-банку.

Також країна заявила, що не розраховуватиметься за російський газ та інші послуги у рублях.

Раніше США заборонили імпорт російського золота, а ЄС заявив про плани ембарго в сьомому пакеті санкцій. РФ щорічно виробляє близько 10% всього світового золота, яке є важливим активом для Центробанку РФ. Вона є другою за величиною золотодобувною країною у світі. Російський експорт золота оцінюється в $15,2 млрд. Після окупації Криму у 2014 році золоті запаси країни-агресора зросли втричі.

Раніше після чуток про можливі санкції російська Держдума ухвалила закон, що дозволяє визнавати держтаємницею відомості про розміри золотого запасу та державних валютних резервів РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні