Категорія
Новини
Дата

Премʼєр-міністра Нідерландів Марка Рютте офіційно затвердили на пост генсека НАТО

1 хв читання

Марк Рютте /Getty Images

Марк Рютте Фото Getty Images

Союзники по НАТО 26 червня обрали премʼєр-міністра Нідерландів Марка Рютте наступним генеральним секретарем Альянсу, пише Reuters.

Рютте займе пост в час, коли на порозі НАТО вирує війна, а над майбутнім ставленням США до альянсу нависла невизначеність.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • Марк Рютте вступить на посаду 1 жовтня, коли чинний генсек НАТО Єнс Столтенберг піде у відставку після майже десяти років перебування на посту.
  • Призначення Рютте стало формальністю після того, як його єдиний суперник на цю посаду, президент Румунії Клаус Йоханніс, оголосив минулого тижня, що він вийшов з перегонів, не зумівши набрати достатньої кількості голосів.

Контекст

Марк Рютте, 57, вперше обійняв посаду в 2010 році і став найтривалішим премʼєр-міністром Нідерландів.

З моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну Рютте є вірним союзником України і критиком Путіна. Нідерланди одна з країн, що обіцяли Києву надати винищувачі F-16. 

Спостерігачі Politico відзначають, що важливим активом Рютте є те, що він має добрі стосунки з Трампом та спроможний домовитись і з демократами, і з республіканцями. Видання нагадало, що колись Рютте отримав похвалу від Трампа, який сказав: «Мені подобається цей хлопець!».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні