Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк обрав нового голову правління

1 хв читання

Наглядова рада ПриватБанку 7 жовтня оголосила, що обрала шведського банкіра Мікаеля Бьоркнерта головою правління банку замість Герхарда Бьоша. Про це повідомила пресслужба держбанку. 

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • У ПриватБанку Бьоркнерт зосередиться на розвитку клієнтоцентричної моделі бізнесу, прискоренні цифрових ініціатив та підготовці банку до майбутніх викликів, зазначається у повідомленні.
  • Шведський банкір має понад 25 років досвіду роботи у фінансовому секторі та на лідерських позиціях. Дотепер він обіймав посаду керівника напряму банківського бізнесу Swedbank, де відповідав за увесь спектр банківських послуг. 
  • Перед тим, як приєднатися до Swedbank, він обіймав посаду голови ради директорів в Bankgirot (Швеція), керівника напряму міжнародних транзакцій у банку SEB (Естонія), члена ради директорів у компанії Nasdaq (Швеція).
  • «Для мене велика честь стати частиною ПриватБанку та його виняткової команди. Банк продемонстрував надзвичайну стійкість, і я з нетерпінням очікую можливості продовжувати його традиції, в основі яких лежать довіра, інновації та служіння українському народу», – прокоментував своє призначення Бьоркнерт.
  • Призначення Бьоркнерта головою правління ПриватБанку має погодити НБУ.
ПриватБанк обрав нового голову правління /Фото 1

Мікаель Бьоркнерт

Контекст

1 листопада завершуються повноваження голови правління державного ПриватБанку Герхарда Бьоша. Австрійський банкір, який працює в Україні з середини 2000-х, залишає найбільший банк країни після трьох років роботи. Про початок пошуку нового CEO стало відомо наприкінці червня.

Раніше Forbes писав про десятьох потенційних кандидатів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд