Категорія
Новини
Дата

Продаж суперʼяхти Медведчука. АРМА вперше починає реалізацію заарештованого активу за кордоном

АРМА вперше оголосило про початок реалізації арештованого активу за кордоном – 92-метрової яхти Віктора Медведчука Royal Romance – це відбудеться вперше в історії України та практиці агентства, йдеться у повідомленні.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • В середу, 20 березня, об 11:00 в прямому ефірі відбудеться засідання Комісії з питань проведення конкурсного відбору організатора торгів. 
  • За словами очільниці АРМА Олени Думи, агентство вже отримує заявки від світових аукціонних будинків. Переможець конкурсу організує і проведе публічний продаж цього коштовного лоту. 
  • Кошти від продажу яхти підуть на обороноздатність України.
  • Для прозорого висвітлення конкурсу з реалізації яхти створено окремі розділи на сайті Нацагентства українською та англійською версіями, сказано у повідомленні.

Контекст

До війни Forbes оцінював статки Віктора Медведчука в $620 млн. Третина цієї суми, $190 млн – його персональний транспорт, зокрема 92-метрова яхта Royal Romance. Вона побудована в 2015 році нідерландською компанією Feadship, тоді коштувала близько $200 млн. Але після введених проти Медведчука та його оточення санкцій у лютому 2021 року Forbes оцінив її удвічі дешевше. Медведчук володів яхтою через офшор на Маршаллових островах.

16 березня 2022 року Львівський суд заарештував яхту, а 11 квітня передав її у розпорядження АРМА.

У листопаді уряд вдосконалив процедуру реалізації арештованих активів, також впроваджено можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни внесені у постанови №719 та №558. АРМА тоді заявило, що це дає змогу продати 92-метрову яхту, конфісковану у Віктора Медведчука.

У лютому Кабінет Міністрів погодив продаж Royal Romance, що належить сімʼї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні