Категорія
Новини
Дата

Prozorro відновлює трираундові аукціони

Відсьогодні, 19 травня, на Prozorro відкриті торги за замовчуванням будуть проходити за трираундовим аукціоном, повідомляє пресслужба. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України №471 від 12 травня. Взимку уряд тимчасово скасував електронні аукціони через Prozorro, бо обстріли енергооб’єктів позбавляли учасників торгів можливості брати у них участь.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, аукціони повернулися в опціональному вигляді, тобто з можливістю для замовника провести відкриті торги без аукціону, надавши обґрунтування такого рішення.
  • «Цей механізм дозволяє замовникам гнучко реагувати на ситуації з енергопостачанням та інші форс-мажори, пов’язані з війною», – додали у Prozorro.
  • В пресслужбі зазначили, що механізм аукціонів «пожвавлюватиме конкуренцію та допомагатиме отримувати найкращі пропозиції на торгах».

Контекст

У жовтні Уряд ухвалив постанову щодо особливостей проведення публічних закупівель на час воєнного стану. Закупівлі можна було проводити в Prozorro за новою процедурою, значно розширювалися рамки використання каталогів Prozorro Market. У системі Prozorro з’явилася процедура відкритих торгів з особливостями. Вона передбачала скорочення строків проведення повноцінних тендерів у Prozorro.

У січні стало відомо, що Кабмін змінив правила проведення торгів на період дії воєнного стану та протягом 90 днів із дня його припинення. Рішення ухвалили, бо не всі учасники торгів у системі Prozorro мають можливість брати участь в електронних аукціонах через обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури.

Після цього рішення уряду Міністерство економіки пояснило, що Кабмін не скасував Prozorro, а змінив правила електронних торгів, і відтепер виграє той, хто дасть найменшу ціну під час надання першої пропозиції, про це повідомила перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко. Вона наголосила. що зміни можуть переглянути щойно ситуація з електрикою стабілізується.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні